spot_img
12.5 C
Rafina
Σάββατο, 31 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Ραφήνα: Σύμβαση €60,7 εκατ. της ΙΝΤΡΑΚΑΤ με το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών

 

 

 

Με ένα ακόμα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο θωρακίζεται η Αττική, μετά από την υπογραφή σύμβασης ύψους 60,7 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ, της Ιntrakat με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για το έργο «Διευθέτηση Οριοθέτησης Ρέματος Ραφήνας», το οποίο θα θωρακίσει τη Ραφήνα και τις παρακείμενες περιοχές από τον κίνδυνο μελλοντικών αιφνίδιων πλημμυρών.

Ο κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που εντάσσουμε στο χαρτοφυλάκιό μας και το δεύτερο σημαντικότερο αντιπλημμυρικό έργο της Αττικής, στόχος του οποίου είναι η ανάσχεση των πλημμυρικών φαινομένων που αντιμετωπίζει το λεκανοπέδιο τα τελευταία χρόνια. Η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και η προστασία της ζωής και της περιουσίας από ακραία καιρικά φαινόμενα είναι υψίστης σημασίας. Η διευθέτηση του ρέματος της Ραφήνας θα διασφαλίσει την προστασία όχι μόνο των κατοίκων της Ραφήνας και των γύρω περιοχών, αλλά και ολόκληρης της Ανατολικής Αττικής».

Οι εργασίες

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, η Intrakat αναλαμβάνει τη διευθέτηση του ρέματος της Ραφήνας, που διασχίζει τους Δήμους Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδος, με σκοπό τη διαχείριση των πλημμυρικών απορροών και τη διασφάλιση της αντιπλημμυρικής προστασίας των γύρω αστικών, περιαστικών και αγροτικών περιοχών. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε μήκος περίπου 15 χλμ., και θα ακολουθούν κατά το δυνατόν τη φυσική κοίτη του ρέματος, με γνώμονα τον σεβασμό στο φυσικό οικοσύστημα.

Η διευθέτηση του ρέματος Ραφήνας μαζί με αυτή του ρέματος της Εσχατιάς, την οποία επίσης υλοποιεί η Intrakat, αποτελούν τα δύο μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα της Αττικής.

Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 36 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης

Αυτή την εβδομάδα

Συνελήφθη μπασκετμπολίστας της Α2: Μπήκε μεθυσμένος στις γραμμές του τρένου στην Ιερά Οδό και οδήγησε για 300 μέτρα – rpn

Χειροπέδες σε 28χρονο Αμερικανό μπασκετμπολίστα της Α2 κατηγορίας πέρασαν...

Αρτέμιδα: Σπίτι κάηκε από πυρκαγιά – rpn

Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες της σημερινής ημέρας σε...

Ε9: Τελευταία μέρα διορθώσεων και αλλαγών για το 2025

Προθεσμία έως σήμερα, 31 Ιανουαρίου, έχουν οι φορολογούμενοι για...

ΝΕΑ

Αρτέμιδα: Σπίτι κάηκε από πυρκαγιά – rpn

Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες της σημερινής ημέρας σε...

Ε9: Τελευταία μέρα διορθώσεων και αλλαγών για το 2025

Προθεσμία έως σήμερα, 31 Ιανουαρίου, έχουν οι φορολογούμενοι για...

Στο εξωτερικό η 16χρονη Λόρα όταν ενημερώθηκε η Αστυνομία για την εξαφάνιση

Στο εξωτερικό είχε διαφύγει η 16χρονη Λόρα όταν ενημερώθηκε...

RPN.GR