spot_img
18.5 C
Rafina
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Ριφιφί σε τράπεζα της Γερμανίας – Τρύπησαν τοίχους και παραβίασαν χιλιάδες θυρίδες

 

 

 

Διάρρηξη-μαμούθ σημειώθηκε τις ημέρες των Χριστουγέννων σε τράπεζα της Γερμανίας, με τους δράστες να εκμεταλλεύονται τις αργίες των εορτών.

Πιο συγκεκρικένα, οι δράστες έφθασαν -χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του «ριφιφί»– στο θησαυροφυλάκιο και άδειασαν εκατοντάδες θυρίδες από τράπεζα του Γκελζενκίρχεν, στη Βόρεια Ρηνανία-Βετφαλία.

Η λεία της διάρρξης εκτιμάται από τις γερμανικές αρχές σε 30 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της αστυνομίας, παραμένει ασαφές πότε ακριβώς οι διαρρήκτες εισέβαλαν στο υποκατάστημα ταμιευτήριου Sparkasse, καθώς η διάρρηξη έγινε γνωστή μόλις χθες (29/12), όταν πυροσβέστες ερεύνησαν το κτήριο, έπειτα από ενεργοποίηση του ανιχνευτή καπνού.

 

 

Πώς έγινε η κινηματοφραφική διάρρηξη

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, η διάρρηξη έγινε μέσω παρακείμενου χώρου στάθμευσης. Η διαδρομή οδηγούσε μέσα από πολλές πόρτες σε δωμάτιο φύλαξης αρχείου, όπου με ειδικό τρυπάνι ανοίχτηκε τρύπα στον τοίχο προκειμένου να εξασφαλιστεί πρόσβαση στο θησαυροφυλάκιο.

Εικάζεται ότι η διάρρηξη έγινε μεταξύ των Χριστουγέννων και του περασμένου Σαββατοκύριακου, ενώ βίντεο από το πάρκινγκ δείχνουν ένα μαύρο αυτοκίνητο Audi RS 6 να φεύγει νωρίς το πρωί της Δευτέρας (29/12), με τους επιβαίνοντες να φορούν μάσκες. Η πινακίδα κυκλοφορίας ήταν κλεμμένη από αυτοκίνητο στο Ανόβερο, έγινε αργότερα γνωστό.

«Η διάρρηξη «πραγματικά εκτελέστηκε πολύ επαγγελματικά. Πρέπει οι δράστες να γνώριζαν πολύ καλά αυτά τα θέματα προκειμένου να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μια τέτοια ενέργεια.

Επίσης, δεν μπορεί κανείς να αγοράσει έτσι απλά σε κατάστημα ένα τρυπάνι όπως αυτό που χρησιμοποιήθηκε για την τρύπα στον τοίχο, ενώ και ο χειρισμός του απαιτεί μεγάλη εξάσκηση», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο συναγερμός πυρκαγιάς ενεργοποιήθηκε πιθανότατα από την σκόνη που προκάλεσε το τρυπάνι, παρά το γεγονός ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν μεγάλη ποσότητα νερού για να την περιορίσουν.

Διάρρηξη σε περίπου 3.200 θυρίδες

Ο προσδιορισμός του ακριβούς ύψους της λείας των διαρρηκτών θα απαιτήσει χρόνο, δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας, καθώς, όπως εξήγησε η τράπεζα δεν γνωρίζει το περιεχόμενο των περίπου 3.200 θυρίδων που παραβιάστηκαν.

Κάθε θυρίδα είναι ασφαλισμένη για τουλάχιστον 10.300 ευρώ. Θεωρητικά, σύμφωνα με την BILD, η ασφαλιστική απαίτηση μπορεί να φθάσει τα 33,9 εκατομμύρια ευρώ.

Το πρωί της Δευτέρας και της Τρίτης (30/11), πελάτες της τράπεζας συγκεντρώθηκαν έξω από το υποκατάστημα αναζητώντας πληροφορίες. Η εφημερίδα Kölner Stadt-Anzeiger της κοντινής πόλης της Κολωνίας ανέφερε ότι πολλά από τα θύματα ήταν πελάτες τουρκικής καταγωγής που είχαν αποθηκεύσει χρυσό ή χρυσά κοσμήματα στις θυρίδες ασφαλείας τους.

 

Αυτή την εβδομάδα

Κίνηση: Ουρές στον Κηφισό μετά από τροχαίο – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

Με προβλήματα διεξαγόταν η κυκλοφορία σε αρκετούς δρόμους της...

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πρόβλεψη για 48ωρο με ισχυρές καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Αλλαγή του καιρού από το μεσημέρι της Κυριακής 25...

Pizza Fan: Κλειστά και τα 110 καταστήματα και διακοπή παραγγελιών μέσω efood, Wolt και BOX

Σε αναστολή λειτουργίας προχώρησε η Pizza Fan, σύμφωνα με...

Τα ζώδια σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας Κριός: Αγαπητέ μου μου...

Αλεξανδρούπολη: Νεκρή 17χρονη έπειτα από πτώση από γέφυρα

Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες του περιστατικού που σημειώθηκε τα...

ΝΕΑ

Κίνηση: Ουρές στον Κηφισό μετά από τροχαίο – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

Με προβλήματα διεξαγόταν η κυκλοφορία σε αρκετούς δρόμους της...

Τα ζώδια σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας Κριός: Αγαπητέ μου μου...

Αλεξανδρούπολη: Νεκρή 17χρονη έπειτα από πτώση από γέφυρα

Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες του περιστατικού που σημειώθηκε τα...

Ηλιαχτίδα στη Ραφήνα: Χώρος για όσα σε απασχολούν, με online ψυχοθεραπεία σε όλη την Ελλάδα

Δουλειά, οικογένεια, εκκρεμότητες και η αίσθηση ότι πρέπει να...

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

RPN.GR