spot_img
30.3 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Σάκης Αρναούτογλου: Πού θα χιονίσει το Σάββατο στην Αττική

 

 

Από αργά το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο αναμένονται χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία, αρκετά πυκνές και συγκεκριμένα σε Φλώρινα, Κοζάνη Γρεβενά, Καστοριά οι οποίες θα σταματήσουν το πρωί του Σαββάτου αλλά θα αφήσουν παγετό, για αυτό και χρειάζεται προσοχή στην περιοχή, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Σάκης Αρναούτογλου παρουσιάζοντας τις προβλέψεις του καιρού για τις επόμενες ημέρες.

Χιονοπτώσεις το πρωί του Σαββάτου θα έχουμε και στην ορεινή Θεσσαλία μέχρι Πήλιο, στα ορεινά της Λάρισας, σε Φθιώτιδα, Βοιωτία και Αττική πάνω από 500 με 600 μέτρα, και πάνω από 600-700 μέτρα στην κεντροανατολική Πελοπόννησο.

Το Σάββατο, επίσης, χρειάζεται προσοχή σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα καθώς το σύστημα που θα στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του θα φέρει αρκετές βροχές και πιθανόν ισχυρές καταιγίδες.

Οι ψυχρές αέριες μάζες συνεχίζουν τη κάθοδό τους, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, αλλά σιγά σιγά κυρίως μετά τις 4-5 Φεβρουαρίου θα αρχίσουν να υποχωρούν οι κατεβασιές κρύου αέρα ανεβάζοντας περισσότερο τη θερμοκρασία κεντρικά και νότια της χώρας.

Ηλιοφάνεια την Παρασκευή με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας
Την Παρασκευή αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ανατολικά και βαθμιαία στα δυτικά και στα βόρεια. Τοπικές βροχές ή χιονόνερο θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στο Ανατολικό Αιγαίο και βροχές τις βραδινές ώρες στο Βόρειο Ιόνιο, στα παραθαλάσσια της Ηπείρου και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί από -4 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 6 βαθμούς), -4 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 0 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -3 έως 8 βαθμούς), 1 έως 13 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 0 έως 10 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, που μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους μέτριους 4-5 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τις βραδινές ώρες στο Βόρειο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες αναμένονται στην Αττική. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα βόρεια τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στο Σαρωνικό τις βραδινές ώρες σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και τις βραδινές ώρες μέτριοι 4-5 μποφόρ.

 

Αυτή την εβδομάδα

Καταγγελία για κλοπές από αυτοκίνητα πυροσβεστών την ώρα της μεγάλης φωτιάς

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν φωτογραφίες από τον χώρο στάθμευσης της...

Σύμη: Εντοπίστηκε και ο όγδοος Γερμανός τουρίστας – Ασφαλείς όλοι οι επιβαίνοντες

Αίσιο τέλος είχε η μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης...

Ναύπλιο: Νεκρός βρέθηκε ο 58χρονος ψυχολόγος που αγνοείτο – Δύο συλλήψεις

Τραγική κατάληξη είχαν οι πολυήμερες έρευνες για τον εντοπισμό...

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας από την Παρασκευή – Πού αναμένονται 40άρια

Σε τροχιά νέας ανόδου μπαίνει η θερμοκρασία αυτή την...

ΝΕΑ

Καταγγελία για κλοπές από αυτοκίνητα πυροσβεστών την ώρα της μεγάλης φωτιάς

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν φωτογραφίες από τον χώρο στάθμευσης της...

Σύμη: Εντοπίστηκε και ο όγδοος Γερμανός τουρίστας – Ασφαλείς όλοι οι επιβαίνοντες

Αίσιο τέλος είχε η μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης...

Ναύπλιο: Νεκρός βρέθηκε ο 58χρονος ψυχολόγος που αγνοείτο – Δύο συλλήψεις

Τραγική κατάληξη είχαν οι πολυήμερες έρευνες για τον εντοπισμό...

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας από την Παρασκευή – Πού αναμένονται 40άρια

Σε τροχιά νέας ανόδου μπαίνει η θερμοκρασία αυτή την...

Σήμερα στη Νέα Μάκρη η κηδεία του Κώστα Σταμάτη

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Κώστα Σταμάτη θα τελεστεί...

RPN.GR