spot_img
12.4 C
Rafina
Παρασκευή, 1 Μαΐου, 2026
spot_img

Σαλαμίνα: Είχαν κρύψει 2.000 κροτίδες σε ψυγειοκαταψύκτη – Πέντε συλλήψεις

 

 

 

Στη σύλληψη πέντε ατόμων στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν πάνω από 2.000 κροτίδες, φωτοβολίδες και άλλων ειδών πυροτεχνίας προχώρησαν οι Αστυνομικές Αρχές στη Σαλαμίνα.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. και του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σαλαμίνας εντόπισαν, χθες το μεσημέρι, ύποπτο όχημα με τρεις επιβαίνοντες και το κάλεσαν σε έλεγχο.

Στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 206 κροτίδες, δύο πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων και μεταλλικά καψύλλια, με τους τρεις άνδρες να συλλαμβάνονται καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν μόλις προμηθευτεί τα παράνομα είδη.

Από την προανάκριση που ακολούθησε, ταυτοποιήθηκαν οι προμηθευτές των κροτίδων και πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτιτους στη Σαλαμίνα.

Εκεί εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα πυροτεχνικών, μεταξύ των οποίων 1.159 κροτίδες, 700 φωτοβολίδες, 100 βεγγαλικά, πέντε πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων και 11.800 μεταλλικά καψύλλια, καθώς και χρηματικά ποσά ύψους 9.232 ευρώ και 149.000 λεκ Αλβανίας.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι δύο κατηγορούμενοι – ένας 69χρονος Έλληνας και μία 70χρονη αλλοδαπή – δραστηριοποιούνταν στη συστηματική παράνομη εμπορία και διάθεση των ειδών στο νησί, αποθηκεύοντάς τα μέσα στο σπίτι τους.

Μάλιστα, μέρος των κατασχεθέντων εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένο σε ψυγειοκαταψύκτη και σε κενή δεξαμενή.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, ενώ όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Αυτή την εβδομάδα

Revoil Νικολάου: Το τριήμερο ξεκινά από εδώ! – Πικέρμι

Φουλάρισε ενέργεια πριν την εξόρμηση του τριημέρου! Στη Revoil Νικολάου...

Εγκατάσταση στη Ραφήνα: Η «Παναγίτσα» ως σχολείο το 1923

Ρσφηνα 1923: Μετά τη σωτηρία έρχεται η σκληρή πραγματικότητα...

Πάτρα: Ατύχημα σε τελετή υποδοχής αεροσκάφους στον Άραξο – Τρεις δημοσιογράφοι τραυματίες

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (1/5) στο...

Έξοδος Πρωτομαγιάς: Αυξημένη κίνηση στις Εθνικές Οδούς – Σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας

Άρρηκτα συνδεδεμένη η Πρωτομαγιά με τη φύση και τα...

ΝΕΑ

Revoil Νικολάου: Το τριήμερο ξεκινά από εδώ! – Πικέρμι

Φουλάρισε ενέργεια πριν την εξόρμηση του τριημέρου! Στη Revoil Νικολάου...

Εγκατάσταση στη Ραφήνα: Η «Παναγίτσα» ως σχολείο το 1923

Ρσφηνα 1923: Μετά τη σωτηρία έρχεται η σκληρή πραγματικότητα...

Ο «King of Parts» από το Πικέρμι: απαγωγή, φωτιά και μια ζωή που δεν λέει να ηρεμήσει

Υπάρχουν ιστορίες που μοιάζουν «γραμμένες» για ταινία. Και υπάρχουν...

Ηχηρό «παρών» πολιτών στις εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Παρά τον συννεφιασμένο και τσουχτερό καιρό, πλήθος κόσμου δίνει...

RPN.GR