spot_img
4.3 C
Rafina
Τρίτη, 13 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Σαρωνίδα: Έλος με λύματα δίπλα σε λουόμενους – Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

 

 

 

Κραυγή αγωνίας απευθύνουν κάτοικοι και επισκέπτες της Σαρωνίδας, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην κεντρική πλαζ της περιοχής, όπου έχει σχηματιστεί ένα έλος με στάσιμα και βρώμικα νερά.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που δημοσιεύει το Orange Press, στο κεντρικότερο σημείο της παραλίας εκβάλλει ένα «ποτάμι λυμάτων», γεμάτο σκουπίδια, ακαθαρσίες και υλικά αδιευκρίνιστης προέλευσης, λίγα μόλις μέτρα από τους λουόμενους – ανάμεσά τους και πολλά παιδιά – που καθημερινά επιλέγουν να κολυμπήσουν εκεί.

«Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Κάθε χρόνο κανένας δεν ενδιαφέρεται να διορθώσει την κατάσταση που παρουσιάζεται πάνω στην ακτή. Ένα χάος, βρωμιά απερίγραπτη, δεν μπορείς να περάσεις. Πολλές φορές, όταν ο αέρας είναι ανάποδος, δεν μπορείς ούτε να αναπνεύσεις», δηλώνει κάτοικος που ζει μόνιμα στην περιοχή από το 2015.

Δείτε το βίντεο:

Αντιμέτωποι με σοβαρό υγειονομικό πρόβλημα

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για υγειονομική «βόμβα», καθώς τα νερά αυτά παραμένουν στάσιμα και δύσοσμα, δημιουργώντας εστίες μόλυνσης. Επισημαίνουν ότι το πρόβλημα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, χωρίς να έχει δοθεί ουσιαστική λύση από τους αρμόδιους φορείς.

«Το πιο δυσάρεστο και θλιβερό από όλα είναι ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται να δει από πού προέρχεται αυτό, τι γίνεται, γιατί λιμνάζει εδώ και να το διορθώσει. Είναι σαν να μην μας υπολογίζουν. Και είναι πολύ θλιβερό αυτό, είναι κρίμα, γιατί η Σαρωνίδα είναι ένα πολύ ωραίο μέρος. Μπορείς να κάνεις πολύ ευχάριστες διακοπές, έρχεται πολύς κόσμος, έρχονται από την Αθήνα. Δυσάρεστο πάρα πολύ» προσθέτει.

Οι κάτοικοι τονίζουν πως έχουν θέσει το ζήτημα στη δημοτική Αρχή πολλές φορές, τόσο πρόσφατα όσο και στο παρελθόν, όμως δεν έχουν βρει ανταπόκριση.

Αυτή την εβδομάδα

Αιμοδοσία αλληλεγγύης στο 3ο Γυμνάσιο Γέρακα – Προσφορά ζωής από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς – rpn

Αιμοδοσία αλληλεγγύης στο 3ο Γυμνάσιο Γέρακα- Προσφορά ζωής από...

Κλοπή αυτοκινήτου στα Σπάτα – Έκκληση για πληροφορίες – rpn

Κλάπηκε σήμερα Δευτέρα, περίπου στις 20:00, το αυτοκίνητο που...

Στα υπόγεια της μνήμης: μια ιστορική ξενάγηση που δεν ξεχνιέται στη Ραφήνα – rpn

Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026, ήρθαμε αντιμέτωποι με μία...

Διάψευση αναληθών ισχυρισμών για το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης – Ανακοίνωση δήμου – rpn

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Διάψευση αναληθών ισχυρισμών για το 1ο Γυμνάσιο...

Μια γιορτή μπάσκετ, χαράς και οικογένειας στον Αργοναύτη Ραφήνας B.C. – rpn

Την Κυριακή ο Αργοναύτης Ραφήνας B.C. έζησε μια από...

ΝΕΑ

Κλοπή αυτοκινήτου στα Σπάτα – Έκκληση για πληροφορίες – rpn

Κλάπηκε σήμερα Δευτέρα, περίπου στις 20:00, το αυτοκίνητο που...

Διάψευση αναληθών ισχυρισμών για το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης – Ανακοίνωση δήμου – rpn

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Διάψευση αναληθών ισχυρισμών για το 1ο Γυμνάσιο...

Έκκληση για μαρτυρίες μετά από τροχαίο στη Ραφήνα – rpn

Συμπολίτισσά μας ζητά βοήθεια για τον εντοπισμό οδηγού που...

RPN.GR