spot_img
16.7 C
Rafina
Σάββατο, 14 Μαρτίου, 2026
spot_img

Σαρωτικές αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. – Κρίσεις 2025 – Ποιοι αποστρατεύονται, ποιοι προάγονται – RPN

 

 

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Υποστράτηγοι Γεώργιος Παπαδόπουλος και Παναγιώτης Πούπουζας προάγονται στον βαθμό του Αντιστρατήγου. Ο κ. Παπαδόπουλος κατέχει τη θέση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή, ενώ ο κ. Πούπουζας υπηρετεί στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Ωστόσο, το τρίτο όνομα που θα στελεχώσει την ηγεσία του Σώματος παραμένει αδιευκρίνιστο και αποτελεί γρίφο.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον στρέφεται στον Θανάση Κάμπρα, ο οποίος προορίζεται για τη θέση του Αττικάρχη. Ο ταξίαρχος Κάμπρας, που αναμένεται να διαδεχθεί τον Γιάννη Σκούρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), θεωρείται φαβορί. Στις περσινές κρίσεις, είχε τοποθετηθεί ως επικεφαλής της Άμεσης Δράσης, ενώ προηγουμένως υπηρέτησε στην Υπηρεσία Προστασίας του Προέδρου της Δημοκρατίας ως διευθυντής.

Η διαδικασία των κρίσεων για το 2025 τελεί υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Δημήτριου Μάλλιου. Με τη συμμετοχή δύο Αντιστρατήγων του Στρατού Ξηράς, το Συμβούλιο Κρίσης έκρινε τον Αντιστράτηγο Πασχάλη Συριτούδη ως διατηρητέο. Τη σταδιοδρομία τους ευδοκίμως τερμάτισαν ο Αστέριος Μαντζιώκας, που έλαβε τον τίτλο του Επιτίμου Προϊσταμένου Επιτελείου, ο Γεώργιος Μιχαλόπουλος ως Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Νότιας Ελλάδας, και ο Χρήστος Μπουλούμπασης ως Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Βόρειας Ελλάδας. Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την αξιολόγηση των Υποστρατήγων.

Σημαντική είδηση είναι η ανάληψη της ηγεσίας της Τροχαίας Χανίων από την Ευστρατία Κουλάρα, έμπειρη αξιωματικό με 14 χρόνια υπηρεσίας στην Τροχαία Ηρακλείου. Η κ. Κουλάρα, γνωστή για την αυστηρότητα και την αποτελεσματικότητά της, αναλαμβάνει μετά από δυστύχημα που προκάλεσε 45χρονος οδηγός υπό την επήρεια αλκοόλ. Η προηγούμενη διοικήτρια μετακινείται στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα Χανίων.

Παράλληλα, έχει ήδη αποφασιστεί ο νέος επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, ο οποίος θα λάβει τον βαθμό του ταξίαρχου και θεωρείται ένας από τους πλέον μάχιμους αξιωματικούς. Φημολογείται ότι πρωταγωνίστησε στην εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων στην Αττική. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. σχεδιάζει επίσης αποσπάσεις έμπειρων αστυνομικών για τη στελέχωση καίριων θέσεων στην Κρήτη, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή.

 

Αυτή την εβδομάδα

Ασπρο Γίδι – Ένα ξεχωριστό Μουσικό διήμερο στη Ραφήνα

Ένα ξεχωριστό μουσικό διήμερο έρχεται στη Ραφήνα και υπόσχεται...

Ζωντανή μουσική το Σάββατο στο Mamas Souvlaki Doner Kebab στη Διασταύρωση Ραφήνας

Μια βραδιά γεμάτη μουσική, καλή διάθεση και αγαπημένες γεύσεις...

Τα ζώδια σήμερα 14/3

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια ...

ΝΕΑ

Ασπρο Γίδι – Ένα ξεχωριστό Μουσικό διήμερο στη Ραφήνα

Ένα ξεχωριστό μουσικό διήμερο έρχεται στη Ραφήνα και υπόσχεται...

Ζωντανή μουσική το Σάββατο στο Mamas Souvlaki Doner Kebab στη Διασταύρωση Ραφήνας

Μια βραδιά γεμάτη μουσική, καλή διάθεση και αγαπημένες γεύσεις...

Τα ζώδια σήμερα 14/3

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια ...

Συνελήφθη αστυνομικός για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

Στη σύλληψη αστυνομικού που υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης...

RPN.GR