Σχέδιο για “επιστρεπτέα εξπρές” εντός του Φεβρουαρίου – Ποιοι θα την λάβουν

378

Σχέδιο για να υπάρξει ένας μη προγραμματισμένος γύρος στην επιστρεπτέα προκαταβολή εντός του Φεβρουαρίου επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών. Η οικονομική ενίσχυση -και πάλι μη επιστρεπτέα σε ποσοστό 50%- προγραμματίζεται να δοθεί με κριτήριο την μεταβολή των εσόδων κατά τον μήνα Ιανουάριο.

Με αυτό τον τρόπο, εκτιμάται ότι το χρήμα θα κατευθυνθεί κατά κύριο λόγο στις επιχειρήσεις που έχουν παραμείνει κλειστές μέσα στις πρώτες εβδομάδες του χρόνου και ιδιαίτερα στον κλάδο της εστίασης ο οποίος -όπως και τα γυμναστήρια, τα σινεμά κλπ- δεν έχει λειτουργήσει ούτε μια ημέρα μέσα στον Ιανουάριο.

Δεδομένου ότι η σύγκριση θα γίνει με τον Ιανουάριο του 2020 (ή τον μέσο μηνιαίο τζίρο του 1ου τριμήνου του 2020 κατά τον οποίο η αγορά λειτουργούσε με εξαίρεση τις τελευταίες 20 ημέρες του Μάρτη- η μείωση του τζίρου θα είναι πολύ μεγάλη και κατά συνέπεια θα προκύψει και αυξημένη οικονομική ενίσχυση. Σe δημοσιονομικό επίπεδο, η επιβάρυνση θα είναι από μηδενική έως πολύ μικρή καθώς θα αξιοποιηθούν πόροι από την 5η επιστρεπτέα προκαταβολή που “περίσσεψαν”. Για την 5η φάση της επιστρεπτέας, είχαν “δεσμευτεί” 1,5 δις. ευρώ.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ