Η συνταγή της ημέρας: Κρεμμυδόπιτα

317

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό κρεμμύδια, καθαρισμένα
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. ξίδι βαλσάμικο
  • 25 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 300 γρ. φέτα

Για τη σύνθεση

  • 450 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες
  • 100 γρ. ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το βαλσάμικο, τη ζάχαρη, θυμάρι και σοτάρουμε για 20-25 λεπτά να καραμελώσουν. Ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά για να καραμελώσουν καλά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί 28×36 εκ., απλώνουμε δύο φύλλα παράλληλα μεταξύ τους και ραντίσουμε με ελαιόλαδο. Απλώνουμε άλλα τρία φύλλα ραντίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο και βάζουμε το ¼ από τη γέμιση.
  • Καλύπτουμε τη γέμιση με μισό φύλλο και καλύπτουμε με ¼ από τη γέμιση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά.
  • Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ραντίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο και κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα για να φτιάξουμε τον κόθρο.
  • Απλώνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, χαράσσουμε σε 12 κομμάτια και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ