Σε «καραντίνα» το Blue Star Μύκονος εξαιτίας ύποπτου κρούσματος

214

Αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Λήμνου παραμένει από τις 2.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης το Blue Star Μύκονος εξαιτίας ενός ύποπτου  κρούσματος κορωνοϊού που αναφέρθηκε στη διάρκεια της νύχτας.

Το πλοίο ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης από την Καβάλα. Θα έκανε το δρομολόγιο Καβάλα – Λήμνος – Αγ. Ευστράτιος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου – Καρλόβασι -Φούρνοι – Αγ. Κήρυκος – Μύκονος – Σύρος – Πειραιάς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στις 02:00 έφτασε στη Λήμνο και από κείνη την ώρα παραμένει στο λιμάνι του νησιού, καθώς ένα μέλος του πληρώματος είχε διακομιστεί νωρίτερα με πυρετό στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Ο καπετάνιος του πλοίου ζήτησε ασθενοφόρο στις 21.35 για να παραλάβει μέλος του πληρώματος που εμφάνιζε πυρετό. Τελικά το πλοίο αναχώρησε στις 22:30, ενώ ο ασθενής ναυτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του δένοντας στη Λήμνο περίπου στις 2 τα ξημερώματα και προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αποβίβασης και επιβίβασης επιβατών. Σύμφωνα με το newsit.gr τόσο καπετάνιος όσο και ο νομίατρος της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ζήτησαν -όταν το πλοίο φτάσει Λήμνο- να μην αποβιβαστεί και να μην επιβιβαστεί κανείς, καθώς ο ναυτικός θεωρείται ύποπτο κρούσμα για κορονοϊό. Ωστόσο, η εντολή δεν τηρήθηκε και εκτιμάται πως ήδη αποβιβάστηκαν 127 επιβάτες.

Μέσα στο Blue Star Μύκονος αυτή τη στιγμή βρίσκονται 341 επιβάτες και 77 μέλη πλήρωμα, ενώ αναμένεται να σταλεί δείγμα από τον ναυτικό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για να εξακριβωθεί εάν όντως  έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Τα αποτελέσματα αναμένονται το μεσημέρι.

Οι μαρτυρίες για το Blue Star Μύκονος

Επιβάτης του Blue Star Μύκονος, μιλώντας νωρίτερα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, είπε πως το καράβι ξεκίνησε χθες το βράδυ από την Καβάλα με καθυστέρηση μιας ώρας γιατί ασθενοφόρο παρέλαβε κάποιον ασθενή. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μέλος του πληρώματος.