Σε καραντίνα το Κρανίδι:Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί

334
Κλιμάκιο το ΕΟΔΥ στο ξενοδοχείο Γαλαξίας στην Ερμιονίδα όπου φιλοξενούνται μετανάστες ,Δευτέρα 20 Απριλίου 2020. Στην περιοχή της Ερμιονίδος στην Αργολίδα βρέθηκαν ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης , ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Το κλιμάκιο θα μεταβεί στο ξενοδοχείο "Γαλαξίας" όπου φιλοξενούνται οι 500 μετανάστες και πρόσφυγες για να συντονίσουν τις ενέργειες μετά και το τελευταίο κρούσμα κορονοϊού σε γυναίκα από τη Σομαλία. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο λειτουργεί εδώ και καιρό ως δομή μεταναστών .

Ολική απαγόρευση κυκλοφορίας για 12 ώρες την ημέρα ύστερα από τα 150 κρούσματα στην κλειστή δομή φιλοξενίας σε ξενοδοχείο στο Κρανίδι.Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους ηλικιωμένους και όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να μην κυκλοφορούν για τις επόμενες 14 ημέρες.

Επίσης, οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν να κάνουν χρήση μόνο δυο κωδικών με SMS για τις μετακινήσεις τους.

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών αναγκών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.