Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο 66χρονος στην Πάτρα- Αρνούνται να κάνουν το καθήκον τους γιατροί & νοσηλευτές

1229

Σε πολύ σοβαρή κατάσταση παραμένει στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας ο 66χρονος άνδρας από την Αμαλιάδα που βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό, όπως και δεκάδες άλλοι συνταξιδιώτες του μετά το προσκύνημα στους Αγίους Τόπους.

Ο 66χρονος πριν από δύο ημέρες διασωληνώθηκε και εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, την ώρα που γιατροί και νοσηλευτές, φοβούμενοι να κολλήσουν αρνούνται να επιτελέσουν το καθήκον τους. Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου της Πάτρας, Άννα Μαστοράκου ανέφερε ότι «ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας έχει υπογράψει προσλήψεις επικουρικού προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, του «Αγίου Ανδρέα», αλλά και της περιφέρειας για τις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει. Κάποιοι συνάδελφοι γιατροί, αλλά και νοσηλευτές βρίσκονται στα σπίτια τους σε καραντίνα, λόγω της επαφής με την αρχική ομάδα των εκδρομέων από Ισραήλ και Αίγυπτο.

Υπάρχει σχέδιο για την συγκρότηση μίας εθελοντικής ομάδας γιατρών σε όλους τους νομούς που πλήττονται, σε συνεργασία με τους ιατρικούς συλλόγους και ευελπιστούμε ότι θα γίνει και μία διαχείριση στην κοινότητα», είπε η κα Μαστοράκου και συνέχισε σημειώνοντας: «Υπάρχουν περιπτώσεις άρνησης γιατρών και νοσηλευτών να υπηρετήσουν το καθήκον τους, φοβούμενοι τον κοροναϊό.