Σεισμός 5,2R στην Κρήτη

344

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2R σημειώθηκε στις 07.40 στην Κρήτη, σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 23 χλμ. δυτικά – βορειοδυτικά του Ηρακλείου και το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 66,1 χλμ.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές.

Kάτοικοι της περιοχής που μίλησαν στο zougla.gr ανέφεραν πάντως ότι δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα. Το zougla.gr συνομίλησε με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, η οποία μας ενημέρωσε ότι προς το παρόν δεν είχαν κλήση για κάποιο συμβάν λόγω του σεισμού, ενώ, όπως μας ανέφερε, η δόνηση δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητή.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου ενημερωθήκαμε πως η δόνηση ήταν μικρής διάρκειας, ωστόσο έγινε ιδιαίτερα αισθητή. «Διήρκεσε ελάχιστα, ένα δευτερόλεπτο. Ήταν ιδιαίτερα αισθητός» ανέφερε στο zougla.gr ο αξιωματικός υπηρεσίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μιχαήλ Ατσαλάκης μιλώντας στο zougla.gr ανέφερε ότι ο σεισμός δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητός, ενώ, όπως είπε, δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές ή τραυματίες. «Είμαστε σε επαφή και με την Πολιτική Προστασία, προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο» δήλωσε ο κ. Ατσαλάκης.

«Σε επαφή που είχαμε με τις τοπικές Αρχές στην περιοχή ανάμεσα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο που επικεντρώθηκε ο σεισμός, δεν υπήρξε κάποια πληροφόρηση για οποιαδήποτε ζημιά. Είμαστε όμως σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί οτιδήποτε» ανέφερε σε δηλώσεις του ο διοικητής Π.Υ. της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στον ΑΝΤ1 εμφανίστηκε καθησυχαστικός και δήλωσε: «Θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρχουν επιπτώσεις, έχουμε να κάνουμε με τη σεισμικότητα που υπάρχει στην Κρήτη. Θέλουμε χρόνο να εκτιμήσουμε την κατάσταση». Πρόσθεσε ότι ήταν ο κύριος σεισμός και έως τώρα δεν έχει καταγραφεί μετασεισμός.

O διευθυντής του Κέντρου Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας Γεράσιμος Παπαδόπουλος  μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε ότι επειδή ο σεισμός δεν ήταν επιφανειακός αλλά είχε μεγάλο εστιακό βάθος, αυτό είναι καθησυχαστικό για τη συνέχεια.

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου που είναι εγκατεστημένος στα Ανώγεια:

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου που είναι εγκατεστημένος στο Ηράκλειο: