spot_img
14.6 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Σεισμός στην Κρήτη: «Απομακρυνθείτε από τις παραλίες», προειδοποιεί ο Άκης Τσελέντης – rpn

 

 

 

Ανησυχία έχει προκαλέσει ο σεισμός των 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Κρήτη, με τον γνωστό σεισμολόγο Άκη Τσελέντη να απευθύνει επείγουσα προειδοποίηση προς τους λουόμενους και ιδιαίτερα προς γονείς με μικρά παιδιά.

Μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο καθηγητής σεισμολογίας ανέφερε πως θεωρεί πως ο σεισμός ήταν ο κύριος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
«Το σεισμικό ρήγμα έχει εξαντλήσει τη δυναμική του, αναμένονται μετασεισμοί».

Ωστόσο, παρά τη σχετική καθησυχαστική εκτίμηση, δεν παρέλειψε να επισημάνει την ανάγκη για αυξημένη προσοχή στις παραλιακές ζώνες.
«Προσοχή όσοι κάνουν μπάνιο στις παραλίες. Ας απομακρύνουν τα μικρά παιδιά τα οποία είναι ευάλωτα και σε τσουνάμι μικρού πλάτους», προειδοποίησε.


Η Ανησυχία για Μικρό Τσουνάμι

Ο σεισμός σημειώθηκε κοντά στη Χρυσή, σε περιοχή που σύμφωνα με τον Τσελέντη παρουσιάζει έντονη σεισμική δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια.
«Ο τελευταίος σεισμός 5,4 στη Χρυσή είναι σε περιοχή που τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει δώσει πολλούς μικρούς σεισμούς. Το είχα παρατηρήσει επειδή ακριβώς απέναντι κάνω διακοπές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ιδιαίτερη επισήμανση για μικρό τσουνάμι προκάλεσε προσοχή στις τοπικές αρχές και στους κατοίκους, καθώς τα φαινόμενα αυτά μπορεί να είναι περιορισμένα σε έκταση, αλλά παραμένουν επικίνδυνα για τα μικρά παιδιά και όσους βρίσκονται σε ρηχές παραλίες.


Σύσταση για Επαγρύπνηση

Ο Άκης Τσελέντης τόνισε πως, ενώ δεν αναμένεται κάτι μεγαλύτερο, δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Οι μετασεισμοί είναι φυσικό φαινόμενο και μπορεί να προκαλέσουν ανησυχία ή ακόμα και μικρές ζημιές.

Οι αρχές της Κρήτης βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή σοβαρές ζημιές μέχρι στιγμής. Παρόλα αυτά, κάτοικοι και τουρίστες καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών και να παραμένουν ενημερωμένοι.

 

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR