spot_img
30.3 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Σφακιανάκης: «Μην αφήνετε τα παιδιά σας να κοιμούνται σε άλλα σπίτια»

 

 

Ο Μανώλης Σφακιανάκης σε συνέντευξή του Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, μίλησε για την προστασία που μπορούν να προσφέρουν οι γονείς στα παιδιά τους από τους παιδόφιλους.

Ειδικότερα, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας “τα παιδιά, οι πιο πολλοί γονείς τα αφήνουν σαββατοκύριακα σε σπίτια ξένα, των άλλων παιδιών. Ξέρετε πόσα δεκάδες παιδάκια στη χώρα μας έχουν ψυχικά βιαστεί το βράδυ όταν κοιμούνται, πηγαίνουν αδελφάκια, γονείς ανώμαλοι στα σπίτια αυτά που είναι; Δεν ξέρω οι γονείς της φίλης του παιδιού μου ή η μητέρα τι κάνουν, ο μπαμπάς, ο αδερφός. Το βράδυ κάποιος ασελγεί πάνω τους και το πρωί ξυπνούν με εφιάλτες”.

Αναφερόμενος στον γνωστό συγγραφέα παιδικών βιβλίων που συνελήφθη, ο Μανώλης Σφακιανάκης επεσήμανε ότι “αυτός ο άνθρωπος έχει μπει σε όλα τα σπίτια και έχει σχέσεις με παιδάκια. Ήταν ένας άνθρωπος χωμένος μέσα στα παιδιά. Όλη μέρα με τα παιδιά, κάθε μέρα, όλη μέρα”, ενώ σχολιάζοντας το βασικό υπερασπιστικό επιχείρημα του συγγραφέα, ότι τα αρχεία παιδικής πορνογραφίας τα κατέβαζε στο πλαίσιο έρευνας για την συγγραφή βιβλίου, σημείωσε ότι “αν ήθελε να εμπνευστεί θα μπορούσε να κάνει μία διαδικασία Ελληνική Αστυνομία στο αρμόδιο Υπουργείο και ας του την απέρριπταν, ότι “θέλω να συγγράψω βιβλίο για την κακοποίηση των παιδιών, επιτρέψτε μου να δω κάποια βίντεο”. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος κατέβαζε τέτοια αρχεία βίντεο επί 5 χρόνια”.

Όσον αφορά τους παιδόφιλους, σημείωσε ότι “έχω δει ανθρώπους προσωπικά τα 40 χρόνια που ασχολούμαι με το έγκλημα αυτό, έχω εντοπίσει και οι συνάδελφοί μου και εγώ μαζί συλλάβει πάνω από 600-700 άτομα παιδόφιλους. Ένα θα σας πω. Κανείς δεν ήταν άνθρωπος που να μην έχει έστω και ελάχιστη σχέση με παιδιά. Είτε είχε 2-3 παιδιά στο σπίτι του, είτε είχε σχέση όλη μέρα με τα ανίψια του, είτε ήταν δάσκαλος, είτε ήταν ιερέας με παιδιά και ιστορίες σε κατηχητικά, είτε γυμναστής, απλώς είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, θέλω να πω ότι οποιοσδήποτε μπορεί να έχει αυτή την τάση, δυστυχώς, κρυμμένη μέσα του βαθιά”.

Μία πρόταση που έκανε ο Μανώλης Σφακιανάκης είναι “η παρακολούθηση των παιδόφιλων, με ειδικά συστήματα που ξέρουν ανά πάσα ώρα και στιγμή πού είναι και τι κάνουν, όπως γίνεται στην Αμερική. Μόνο τότε μπορεί να είσαι ήσυχος. Όταν έχεις εν δυνάμει παιδόφιλους απλωμένους στην επικράτεια, έχεις και εν δυνάμει βιαστές απλωμένους στην επικράτεια”.

Αυτή την εβδομάδα

Οβελιστήριο των Φίλων: Η τραγανή απόλαυση που αξίζει να δοκιμάσετε στο Πικέρμι

Αν αναζητάτε ένα χορταστικό γεύμα με πλούσια γεύση, η...

Καταγγελία για κλοπές από αυτοκίνητα πυροσβεστών την ώρα της μεγάλης φωτιάς

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν φωτογραφίες από τον χώρο στάθμευσης της...

Σύμη: Εντοπίστηκε και ο όγδοος Γερμανός τουρίστας – Ασφαλείς όλοι οι επιβαίνοντες

Αίσιο τέλος είχε η μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης...

Ναύπλιο: Νεκρός βρέθηκε ο 58χρονος ψυχολόγος που αγνοείτο – Δύο συλλήψεις

Τραγική κατάληξη είχαν οι πολυήμερες έρευνες για τον εντοπισμό...

ΝΕΑ

Καταγγελία για κλοπές από αυτοκίνητα πυροσβεστών την ώρα της μεγάλης φωτιάς

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν φωτογραφίες από τον χώρο στάθμευσης της...

Σύμη: Εντοπίστηκε και ο όγδοος Γερμανός τουρίστας – Ασφαλείς όλοι οι επιβαίνοντες

Αίσιο τέλος είχε η μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης...

Ναύπλιο: Νεκρός βρέθηκε ο 58χρονος ψυχολόγος που αγνοείτο – Δύο συλλήψεις

Τραγική κατάληξη είχαν οι πολυήμερες έρευνες για τον εντοπισμό...

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας από την Παρασκευή – Πού αναμένονται 40άρια

Σε τροχιά νέας ανόδου μπαίνει η θερμοκρασία αυτή την...

Σήμερα στη Νέα Μάκρη η κηδεία του Κώστα Σταμάτη

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Κώστα Σταμάτη θα τελεστεί...

RPN.GR