spot_img
19.6 C
Rafina
Πέμπτη, 14 Μαΐου, 2026
spot_img

Σήμερα η κηδεία του Απόστολου Βεσυρόπουλου – Η επιθυμία της οικογένειας – rpn

 

 

 

Σήμερα, Σάββατο 23 Αυγούστου, στις 12:00 το μεσημέρι, θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας η κηδεία του Απόστολου Βεσυρόπουλου, γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών.

Ο εκλιπών απεβίωσε αιφνίδια από ανακοπή καρδιάς, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών του διακοπών στη Χαλκιδική. Η σορός του θα βρίσκεται στον ναό από τις 10:00 το πρωί, προκειμένου συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και πολίτες να αποτίσουν το ύστατο χαίρε.

Η επιθυμία της οικογένειας

Με μήνυμά της, η οικογένεια του Απόστολου Βεσυρόπουλου απηύθυνε μια συγκινητική παράκληση:

«Αντί στεφάνων, όσοι το επιθυμούν, θα θέλαμε να ενισχύσουν κοινωνικούς φορείς και φιλανθρωπικά ιδρύματα στη μνήμη του Απόστολου Βεσυρόπουλου που τόσο αναπάντεχα έφυγε από κοντά μας. Αυτό θα ήθελε και ο αγαπημένος μας Απόστολος, που σε όλη του τη διαδρομή στάθηκε δίπλα σε αυτούς που είχαν ανάγκη και χρειάζονταν βοήθεια».

Η μάχη των διασωστών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, για περίπου μία ώρα οι διασώστες έδωσαν μάχη να τον επαναφέρουν στη ζωή. Το ΕΚΑΒ έφτασε στην Καλογριά Χαλκιδικής μέσα σε 21 λεπτά από τη στιγμή της κλήσης, παρά τις δυσκολίες πρόσβασης στην περιοχή.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτες προσπάθειες ανάνηψης ξεκίνησαν πριν καν φτάσει το ασθενοφόρο, από έναν διασώστη του ΕΚΑΒ που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας στην περιοχή, αλλά και από έναν γιατρό που βρέθηκε στο σημείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 12:42 το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση για ανακοπή στην ακτή Καλογριάς στην Χαλκιδική. Άμεσα διαβιβάστηκε η κλήση σε μοτοσυκλέτα ταχείας ανταπόκρισης και σε ασθενοφόρο. Παρόλο το δύσβατο της περιοχής, το ασθενοφόρο και η μοτοσικλέτα αφίχθησαν στις 13:03. Στο σημείο βρισκόταν διασώστης του ΕΚΑΒ εκτός υπηρεσίας και ένας ιατρός που είχαν ξεκινήσει άμεσα καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, χωρίς ανταπόκριση, η οποία και συνεχίστηκε από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, με όλα τα τεχνικά μέσα, επίσης χωρίς ανταπόκριση. Η παραλαβή του περιστατικού έγινε στις 13:48 και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, στο οποίο και αφίχθηκε στις 14:19. Στο ΚΥ Αγίου Νικολάου διαπιστώθηκε ο θάνατος του».

Αυτή την εβδομάδα

Δωρεά αγιογραφίας από τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Χριστόπουλο στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Μια ξεχωριστή κίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα λίγο πριν ξεκινήσει η...

Ραφήνα: ”Δήμος Δελφινάριο για γέλια και για κλάματα…”

Και λίγα λέει ο π.αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης ο οποίος...

Λιμάνι Ραφήνας: Δρομολόγια πλοίων από 14 έως και 20 Μαϊου

Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις αλλαγές στα...

ΝΕΑ

Δωρεά αγιογραφίας από τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Χριστόπουλο στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Μια ξεχωριστή κίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα λίγο πριν ξεκινήσει η...

Ραφήνα: ”Δήμος Δελφινάριο για γέλια και για κλάματα…”

Και λίγα λέει ο π.αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης ο οποίος...

Λιμάνι Ραφήνας: Δρομολόγια πλοίων από 14 έως και 20 Μαϊου

Για να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις αλλαγές στα...

Παρακολουθήστε ζωντανά σήμερα Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου

Παρακολουθήστε ζωντανά σήμερα Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου...

RPN.GR