Σκύλοι ναυαγοσώστες που μπορούν να τραβήξουν ακόμα και 12 άτομα και βουτάνε από ελικόπτερο

354

Τα σκυλιά αυτά της Νέας Γης έχουν συνήθως μια βαθιά αγάπη για τον άνθρωπο και είναι εύκολο να εκπαιδευθούν, αν τα ξεκινήσει κάποιος νωρίς. Είναι θρυλικά για την ηρεμία τους και τον υπάκουο χαρακτήρα τους, αλλά και τη δύναμή τους. Είναι εξαιρετικά πιστά και ιδανικά σκυλιά εργασίας. Για αυτόν τον λόγο αυτή η φυλή είναι γνωστή ως “ευγενικός γίγαντας” ή το σκυλί νταντά. Είναι εξαιρετικά καλά με τα παιδιά, αλλά λόγω του μεγέθους τους σε πολύ νεαρές ηλικίες, τα παιδιά θα μπορούσαν να χτυπήσουν κατά λάθος.

Ο σκύλος Newfoundland με το όνομα “Nana”, ήταν ο αγαπημένος σκύλος φύλακας στο έργο Peter Pan. Το σκυλί της Νέας Γης είναι γενικά καλό με άλλα ζώα, αλλά το μέγεθός του μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα αν δεν είναι εκπαιδευμένο.

Οι σκύλοι Newfoundland είναι οι καλύτεροι σκύλοι ναυαγοσώστες στον κόσμο. Μπορεί να σύρει προς την ξηρά μέχρι 12 άτομα μαζί. Διαθέτει διπλό, αδιάβροχο τρίχωμα (που του επιτρέπει να βουτάει στα κρύα νερά χωρίς να επηρεάζεται η εσωτερική του θερμοκρασία), με χοντρή, λιπαρή και πυκνή εξωτερική τρίχα στα χρώματα του μαύρου, του καφέ, του γκρι ή του λευκού με μαύρες βούλες.Δείτε πως κάνει διάσωση ένας Newfoundland στο βίντεο που ακολουθεί!