spot_img
18.5 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Σκύλος του Λιμενικού της Πάτρας εντόπισε 100 κιλά κοκαΐνης:Η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει βρεθεί σε λιμάνι της Ελλάδος!

 

 

Έλεγχος του Λιμενικού στο λιμάνι της Πάτρας αποκάλυψε φορτίο με 100 κιλά κοκαΐνης!

Τα ναρκωτικά, που ήταν κρυμμένα μέσα στην καμπίνα του τράκτορα, μύρισε ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος και άμεσα συνελήφθη ένας 63χρονος. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που έχει ποτέ κατασχέσει το Λιμενικό σε λιμάνι της Ελλάδας, η οποία θα διοχετευόταν στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες 63χρονος ημεδαπός εντός του λιμένα Πατρών, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, σε συνεργασία με στελέχη του Γραφείου Πληροφοριών οικείας Λιμενικής Αρχής, για παράβαση του νόμου 4139/2013 «περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα προαναφερόμενα στελέχη, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. «ΑΙΚ», σε Φ/Γ όχημα που επρόκειτο να ταξιδέψει με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό λιμένα εξωτερικού, βρέθηκαν στο χώρο φορτίου και εντός της καμπίνας του τράκτορα τέσσερα (04) σακβουαγιάζ και τέσσερις (04) πλαστικές σακούλες, εντός των οποίων εντοπίστηκαν συνολικά εκατό (100) ανισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες, περιέχουσες κοκαΐνη, συνολικού μεικτού βάρους εκατόν πέντε κιλών και εξήντα τριών γραμμαρίων (105,063gr).

Εν λόγω ποσότητα αποτελεί τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης η οποία έχει κατασχεθεί σε Φ/Γ όχημα διακινούμενο από λιμένα της χώρας μας προς την αλλοδαπή και επρόκειτο να διοχετευθεί στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η εκτιμώμενη αξία αυτής κυμαίνεται από 3.000.000 ευρώ ελάχιστη έως 5.100.000 ευρώ μέγιστη.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, το εν λόγω Φ/Γ όχημα, δύο (02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, μία (01) συσκευή πλοήγησης, καθώς και το χρηματικό ποσό των εξακοσίων ευρώ (600,00€).

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR