spot_img
6.8 C
Rafina
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Σοφία Ζαχαράκη: Από τον Ιούνιο σε όλους τους Δήμους οι «Νταντάδες της Γειτονιάς» – Σχεδιάζουμε αύξηση στο ποσό του voucher – RPN

 

 

 

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Mega» και τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εξέλιξη του προγράμματος «Σπίτι μου ΙΙ» και στην επιτάχυνση της έκδοσης βεβαίωσης επιλεξιμότητας, στο βελτιωμένο «Ανακαινίζω – Νοικιάζω», στην παρέμβαση για λειτουργικές ανακαινίσεις σε σπίτια και επιχειρήσεις ατόμων με αναπηρίες αλλά στις αλλαγές που σχεδιάζονται για την πανελλαδική εφαρμογή του προγράμματος « Νταντάδες της Γειτονιάς».

Από τον Ιούνιο πρόκειται να επεκταθεί, σε όλους τους Δήμους το πρόγραμμα Νταντάδες της Γειτονιάς

 «Όταν ξεκινήσαμε το πρόγραμμα ο στόχος αφορούσε  450 οικογένειες και σήμερα έχουμε 950 οικογένειες που έχουν αυτή τη βοήθεια για τα μωράκια τους» τόνισε χαρακτηριστικά η Υπουργός και τόνισε ότι «εντάξαμε το πρόγραμμα στο ΕΣΠΑ, διασφαλίσαμε 100 εκατ. ευρώ  και από τον Ιούνιο του ‘25 όλοι οι Δήμοι της χώρας θα έχουν «Νταντάδες της Γειτονιάς». Οι γονείς όταν είναι πλήρως απασχόλησης παίρνουν για τον επιμελητή ένα voucher 500 ευρώ ενώ οι μερικώς απασχολούμενοι ή άνεργοι λαμβάνουν 300 ευρώ. Για την επόμενη φάση της πανελλαδικής εφαρμογής εξετάζουμε τη δυνατότητα περαιτέρω αύξησης του ποσού του voucher» ανέφερε η υπουργός.

Για το «Σπίτι μου ΙΙ» η Σοφία Ζαχαράκη επεσήμανε ότι «βρισκόμαστε  στο στάδιο που ο κόσμος κάνει τις αιτήσεις επιλεξιμότητας .Έως σήμερα 120.000 χιλιάδες έχουν ήδη μπεί στο gov.gr και έχουν κάνει αίτηση για τη βεβαίωση επιλεξιμότητας και περίπου 58.500 έχουν ήδη πάρει τη βεβαίωση. Από την επόμενη εβδομάδα όσοι μπαίνουν στο Gov. gr θα παίρνουν σχεδόν αυτόματα τη βεβαίωση επιλεξιμότητας. Μέχρι τώρα περίμενε κάποιες μέρες όμως τώρα προσπαθούμε να γίνει πολύ άμεσα. Άρα να μην περιμένεις μέρες αλλά λίγες ώρες».

Από τους 58.500 που έχουν ήδη λάβει τη βεβαίωση επιλεξιμότητας οι:

  • 500 είναι έγγαμα ζευγάρια
  • 500 μονογονεϊκές οικογένειες.
  • 500 άγαμοι

«Από εδώ και πέρα πρέπει να δώσουμε έμφαση στην αύξηση της προσφοράς για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα που σχετίζονται και με την αγορά σπιτιού αλλά και την αύξηση του ενοικίου.  Νομοθετήσαμε και μέσα στις επόμενες μέρες θα βγει στον αέρα η πλατφόρμα του ανανεωμένου « Ανακαινίζω- Νοικιάζω». Αυξήσαμε την επιδότηση από το 40% στο 60%  και αυξήσαμε και την επιτρεπόμενη ανακαίνιση από τις 8.000 στις 13.500 ευρώ. Επίσης μέσα στο Μάρτιο θα βγάλουμε ένα ακόμη πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και προβλέπει την ανακαίνιση σπιτιών και επαγγελματικών χώρων ατόμων με αναπηρία. Κυρίως για παρεμβάσεις αύξησης της προσβασιμότητας».

Τέλος η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα του «Φροντιστή της Οικογένειας» που υπολογίζεται να τεθεί σε εφαρμογή από το τέλος του έτους και θα αφορά στην παροχή κατ’οίκον βοήθειας σε κάθε μέλος της οικογένειας που το έχει ανάγκη.

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Την Τετάρτη η κηδεία της Ευφροσύνης Μπουρνού – η επιθυμία της οικογένειας – rpn

Το ανακοίνωσε ο γιος της, τ. Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου...

Πικέρμι: Burger από το Οβελιστήριο των Φίλων – rpn

Burger από το Οβελιστήριο των Φίλων Στο Οβελιστήριο των Φίλων...

“Φράκαρε” το GOV για την έκδοση ταυτοτήτων – Δυσεύρετα τα διαθέσιμα ραντεβού

Μπορεί για τη νέα σύγχρονη πλατφόρμα για την έκδοση...

1ο Γυμνάσιο Ραφήνας: Νέα παγκάκια χορηγία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προς το σχολείο – rpn

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η τοποθέτηση των νέων παγκακίων στον...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Burger από το Οβελιστήριο των Φίλων – rpn

Burger από το Οβελιστήριο των Φίλων Στο Οβελιστήριο των Φίλων...

Ραφήνα αποχέτευση: Ενημέρωση από την ΕΥΔΑΠ στους κατοίκους της Καλλιτεχνούπολης για τα δικαιολογητικά – Σε ποιες οδούς αφορά – RPN

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ 28η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗ Ενημερώνουμε τους...

Ο Βαγγέλης Μπουρνούς αποχαιρετά με συγκίνηση την πολυαγαπημένη του μητέρα – rpn

Με συγκίνηση και απέραντη ευγνωμοσύνη ο τ. Δήμαρχος Ραφήνας...

Τραγωδία στη Νέα Ιωνία: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε άνδρα – rpn

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα, Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026,...

RPN.GR