Σώμα Υπαξιωματικών ετοιμάζει ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής -ΕΓΓΡΑΦΟ

802

ΒΟΜΒΑ! Σώμα Υπαξιωματικών ετοιμάζει ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής – Δρομολογεί έτσι τις εξαγγελίες του από τότε που ήταν αρχηγός ΓΕΣ

Ξεχωριστό Σώμα Υπαξιωματικών δρομολογεί στις Ένοπλες Δυνάμεις ο νέος ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής, θέλοντας να υλοποιήσει κάποια σχέδιά του που είχε ανακοινώσει από την εποχή που ήταν Αρχηγός ΓΕΣ.

Υιοθετώντας το Αμερικανικό μοντέλο είχε εκφραστεί υπέρ του πλήρους διαχωρισμού των υπαξιωματικών από την επετηρίδα των αξιωματικών και την απόδοση καταληκτικού βαθμού στους υπαξιωματικούς τον βαθμό του ανθυπασπιστή.

Τώρα ως υφυπουργός έρχεται να υλοποιήσει το όραμά του, το οποίο δεν ήταν μέσα στο πρόγραμμα της ΝΔ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και έχει ήδη ζητήσει από το ΓΕΕΘΑ, την εκπόνηση μελέτης για την δημιουργία ξεχωριστού σώματος Υπαξιωματικών.

Πάντως σύμφωνα με το έγγραφο που απέστειλε χθες και ζητά τις προτάσεις του ΓΕΕΘΑ, αναφέρεται ότι θα πρέπει να επενεξετάσουν την εξελικτική πορεία των Υπαξιωματικών

με καταληκτικό βαθμό αυτόν του Ανθυπασπιστή και υπό προϋποθέσεις καιαυστηρές εξετάσεις να προάγονται ορισμένοι σε Αξιωματικούς.

Τον Οκτώβριο του 2017 Ο Αλκιβιάδης Στεφανής ως Αρχηγός ΓΕΣ σε ομιλία του στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών ΣΜΥ είχε εκφράσει τις προθέσεις του λέγοντας μάλιστα ότι ο ανθυπαπιστής θα πρέπει να είναι ο καταληκτικός βαθμός των υπαξιωματικών.

Διαβάστε τι λέει για τις διαφορετικές προελεύσεις των Υπαξιωματικών ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής.

ΒΟΜΒΑ! Σώμα Υπαξιωματικών ετοιμάζει ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής

Ισχυρές αντιδράσεις Υπαξιωματικών

Η προοπτική αυτή πάντως  βρίσκει ισχυρές αντιδράσεις από τους υπαξιωματικούς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η αναβάθμιση των σχολών υπαξιωματιών σε ΑΣΣΥ τριετούς φοίτησης τις έχει καταστήσει ιδιαίτερα δημοφιλείς στους μαθητές και τα μόρια για τηνε ίσοδο σε αυτές είναι αρκετά υψηλά.

Αυτό σημαίνει πως και το επίπεδό τους είναι αρκετά υψηλό ώστε να διεκδικούν εξέλιξη όπως οι σπουδαστές των ΑΣΕΙ.

Η δημιουργία ξεχωριστής επετηρίδας, φοβούνται ότι θα δημιουργήσει μια “ελίτ” αξιωματικών από τα ΑΣΕΙ και δεν θα υπάρχει κίνητρο ανέλιξης για τα στελέχη που προέρχονται από τα ΑΣΣΥ και έχουν διανύσει μια σημαντική επαγγελματική αλλά και πολλές φορές ακαδημαϊκή πορεία με περγαμηνές, σπουδών, είτε μεταπτυχιακών είτε και διδακτορικών.