spot_img
28.4 C
Rafina
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2026
spot_img

Σουβλάκια: Είδος…πολυτελείας – Η τιμή έριξε την κατανάλωση

 

 

 

Η ακρίβεια καλπάζει και μαζί της συμπαρασύρει το αγαπημένο fast food μικρών και μεγάλων με το σουβλάκι να είναι πλέον είδος πολυτελείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, το σουβλάκι πωλείται πλέον από 3 – 3,5 ευρώ στο κέντρο της Αθήνας, ενώ το καλαμάκι στα 2 ευρώ, τιμές οι οποίες σύντομα θα αυξηθούν περαιτέρω!

Είναι δε τόσο μεγάλη η διαφορά στην τιμή που οι καταναλωτές πλέον αγοράζουν ένα τυλιχτό καθώς τα χρήματα δεν τους φτάνουν για δεύτερο!

Ο πρόεδρος των ψητοπωλών Αττικής, Νίκος Αγγελοσούλης μίλησε στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και ανέφερε για την κατάσταση:

«Ζούμε μια αναστάτωση από την αρχή του πολέμου. Η ενέργεια έχει διπλασιαστεί, πληρώνουμε διπλούς λογαριασμούς, τα ενοίκια έχουν μεγαλώσει. Δυστυχώς, πλέον δεν ξέρουμε μέρα με τη μέρα τι τιμή θα αντιμετωπίσουμε στα προϊόντα που αγοράζουμε. Πριν από τον πόλεμο ήξερες μια εβδομάδα πριν πού θα πάει η τιμή, προσαρμοζόσουν. Τώρα με τη μέρα αλλάζουν τα τιμολόγια.

Προ του πολέμου ήταν 2,50 – 2,60 ευρώ το σουβλάκι στο δικό μου ψητοπωλείο. Αυτή τη στιγμή έχει 3 ευρώ για την παραλαβή από το κατάστημα, 3,30 για ντελίβερι. Είναι μια αναμενόμενη αύξηση. Προσπαθούσε να κρατήσουμε εκεί την τιμή, νομίζω πως θα αργήσει να πάει παραπάνω. Δεν υπάρχει μείωση της πελατείας, υπάρχει μείωση στην κατανάλωση. Ο λόγος είναι πως αδυνατεί ο κόσμος να αγοράσει 2 τυλιχτά με γύρο. Αγοράζει ένα σουβλάκι και ένα καλαμάκι. Και εμείς προσπαθούσε να προσαρμοστούμε σε αυτό».

Όπως σημειώνει ο επιχειρηματίας: «Ότι και να γίνει το σουβλάκι θα παραμείνει το πιο φθηνό έδεσμα. Ακόμα θα ανεβεί το κρέας, οι πατάτες έχουν ανέβει, η μαναβική με τις καταστροφές έχει ανέβει. Στο δικό μου κατάστημα προβλέπω μέχρι τα Χριστούγεννα να μην ανέβουν οι τιμές όση αύξηση και να πάρουν τα τιμολόγια».

Αυτή την εβδομάδα

Φώκια εμφανίστηκε στην παραλία του Βαρνάβα (βίντεο)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους λουόμενους στην παραλία του...

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου Παλλήνης

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου...

Αρτέμιδα: Τροχαίο έξω από τον Σκλαβενίτη – Αυξημένη κίνηση στο σημείο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από το...

ΝΕΑ

Φώκια εμφανίστηκε στην παραλία του Βαρνάβα (βίντεο)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους λουόμενους στην παραλία του...

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου Παλλήνης

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου...

Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της 23ης Ιουλίου 2018 σε Κόκκινο Λιμανάκι, Νέο Βουτζά και Μάτι

Σύλλογος Συγγενών Θανόντων & Εγκαυματιών της 23/07/2018 Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται...

Πικέρμι Service House: Συντήρηση κλιματιστικών σε οικονομικές τιμές!

Ο καθαρισμός των Air condition είναι πολύ σημαντικός παράγοντας...

RPN.GR