spot_img
15.6 C
Rafina
Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Σπύρος Λουκάτος: Προσπάθεια από την Δήμαρχο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και αποπροσανατολισμού των δημοτών – rpn

”Λάβρος” ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Λουκάτος με την ανακοίνωση της Δημάρχου Δήμητρας Τσεβά, η οποία κατηγορεί τον ίδιον και άλλους Δημοτικούς Συμβούλους για την καταψήφιση θέματος και τους κατηγορεί για ανευθυνότητα:

”Η τελευταία ανακοίνωση της Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου, Δήμητρας Τσεβά, αναφορικά με την καταψήφιση της εξάμηνης παράτασης για το «Σύστημα Ανίχνευσης Πυρκαγιάς», δεν αποτελεί τίποτε λιγότερο από μια προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και αποπροσανατολισμού των δημοτών.

Πρώτον, είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι η πρόταση που κατατέθηκε από τη δημοτική αρχή δεν συνάδει με τους όρους του αρχικού προγράμματος, το οποίο προβλέπει την κατασκευή του συστήματος αποκλειστικά στις πυρόπληκτες περιοχές του 2018. Η σημερινή διοίκηση επέλεξε να “παρακάμψει” τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις, σχεδιάζοντας την υλοποίηση σε άλλες περιοχές. Αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην απώλεια της χρηματοδότησης, με τον δήμο να καλείται να καλύψει το κόστος εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους – χρήματα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για άλλες ουσιαστικές ανάγκες.

Δεύτερον, είναι απορίας άξιο πώς η δημοτική αρχή δεν φρόντισε να μελετήσει τους όρους της χρηματοδότησης πριν καταθέσει την πρόταση. Αυτή η ανικανότητα υπογραμμίζει την αδυναμία της σημερινής διοίκησης να ανταποκριθεί στις πραγματικές απαιτήσεις ενός έργου που είχε ήδη δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Η καταψήφιση δεν ήταν, όπως διατείνεται η δήμαρχος, αποτέλεσμα “μικροπολιτικών παιχνιδιών”. Αντίθετα, ήταν μια υπεύθυνη πράξη, προκειμένου να αποφευχθούν σοβαρές επιπτώσεις για τον δήμο και τους δημότες. Η απόφαση αυτή πάρθηκε με πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι η πρόταση που κατατέθηκε ήταν ανεπαρκής και ασυμβίβαστη με τους στόχους και τις προϋποθέσεις του έργου.

Αντί η δήμαρχος να επιχειρεί να φορτώσει τις δικές της παραλείψεις και την προχειρότητα της διοίκησής της στην αντιπολίτευση και τους δημοτικούς συμβούλους, θα ήταν πιο συνετό να αναλάβει την ευθύνη για τις επιλογές της.”

Αυτή την εβδομάδα

Λέξεις της χρονιάς 2025: τι αποκαλύπτουν για τις εμμονές της ψηφιακής εποχής

Δεν θα μπορούσε να αιφνιδιάσει το γεγονός ότι για...

Εξιχνιάστηκε ληστεία γυμναστηρίου με λεία 180.000 ευρώ – 19 φορές είχαν συλληφθεί οι δράστες

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βορειοανατολικής...

Ανοιχτά θα είναι σήμερα, Κυριακή, η«Πανδαισία» στο Πικέρμι, από τις 11:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα

Σήμερα και την επόμενη Κυριακή το Εναλλακτικό Παντοπωλείο &...

Πικέρμι: Τσιμεντοστρώσεις στη βόρεια Διώνη – rpn

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου έχει προχωρήσει στην υλοποίηση...

Η πολιτική αριθμητική ενός εορταστικού τραπεζιού

Στο εορταστικό τραπέζι που πραγματοποίησε ο Αθλητικός Σύλλογος Θύελλα...

ΝΕΑ

Εξιχνιάστηκε ληστεία γυμναστηρίου με λεία 180.000 ευρώ – 19 φορές είχαν συλληφθεί οι δράστες

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βορειοανατολικής...

Πικέρμι: Τσιμεντοστρώσεις στη βόρεια Διώνη – rpn

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου έχει προχωρήσει στην υλοποίηση...

Η πολιτική αριθμητική ενός εορταστικού τραπεζιού

Στο εορταστικό τραπέζι που πραγματοποίησε ο Αθλητικός Σύλλογος Θύελλα...

Γιορτές, εποχές και οι μικρές μας Ιθάκες

Υπάρχουν γιορτές που κουβαλούν άρωμα παλιού χρόνου. Και υπάρχουν...

RPN.GR