spot_img
14.6 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Στα χέρια της Αστυνομίας η συμμορία των σκληρών του Κεραμεικού

 

 

 

Από την Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Για την υπόθεση, προηγήθηκε ενδελεχής έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, ενώ στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023, σε περιοχή της Αθήνας, πέντε (5) μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2022, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση για τη διάπραξη ανθρωποκτονιών και ληστειών στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου κέρδους.

Ειδικότερα, το αρχηγικό μέλος λειτουργώντας ως ιθύνων νους ήταν υπεύθυνος για το συντονισμό των επιθέσεων, τα άλλα τρία (3) μέλη δρούσαν από κοινού με το αρχηγικό στις βιαιοπραγίες κατά των θυμάτων, ενώ το πέμπτο είχε ρόλο «τσιλιαδόρου».

Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi), τα μέλη της οργάνωσης έχοντας ως «ορμητήριο» δύο οικίες σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, πραγματοποιούσαν τις ληστείες, είτε με την εισβολή σε καταστήματα, είτε με αιφνιδιαστικές επιθέσεις στο δρόμο, κατά τις οποίες χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερη βιαιότητα (χρήση μαχαιριού και κατά περίπτωση πιστολιού) σε βάρος των θυμάτων τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες «ορμητήρια» βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού και μαχαίρι που χρησιμοποιούσαν κατά τις ληστρικές επιθέσεις.

Από την μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει δύο ανθρωποκτονίες με κίνητρο τη ληστεία σε βάρος ημεδαπού και αλλοδαπού καθώς και τρείς περιπτώσεις ληστειών και αποπειρών ανθρωποκτονιών σε βάρος τριών αλλοδαπών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για δύο από τους συλληφθέντες εκκρεμούν σε βάρος τους ένταλμα σύλληψης και δικαστικές αποφάσεις για ομοειδή αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονίας και ληστείας, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

 

Αυτή την εβδομάδα

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR