spot_img
19.2 C
Rafina
Σάββατο, 25 Απριλίου, 2026
spot_img

Στάσεις εργασίας την Πέμπτη σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ

 

 

 

 

Ακινητοποιημένα θα είναι τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ) από τις 14,00 το μεσημέρι έως τις 17.00 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) προχωρούν σε τρίωρη στάση εργασίας διεκδικώντας :

«Η διασφάλιση της υγείας επιβατών και εργαζομένων αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας του Covid- 19 βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των Σωματείων εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ» αναφέρουν, και κάνουν λόγο για «συσσώρευση τις ώρες αιχμής μεγάλου αριθμού επιβατών σε συρμούς και σταθμούς», κάτι που αποτελεί αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου, που δημιουργείται από: α) την έλλειψη τροχαίου υλικού και β) τις μεγάλες ελλείψεις της Εταιρείας σε ανθρώπινο δυναμικό, δεδομένου ότι δεν έχουν γίνει προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού από το 2009.

Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι η αγορά ανταλλακτικών, υλικών και αναλώσιμων, η επίσπευση των προσλήψεων που έχουν εξαγγελθεί και η διενέργεια τεστ COVID- 19 σε όλους τους εργαζόμενους, όπου και όταν υπάρχει ανάγκη.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις με λεωφορεία και τρόλεϊ τα σωματεία εργαζομένων σε ΟΑΣΑ και ΟΣΥ ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει απόφαση για προκήρυξη απεργίας, επομένως δεν θα συμμετάσχουν. Ωστόσο, η ΟΣΜΕ (Ομοσπονδία Σωματείων Μεταφορών Ελλάδος) που αποτελεί δευτεροβάθμιο σωματείο, έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για αύριο και υπάρχει το ενδεχόμενο μεμονωμένοι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε απεργία χωρίς περαιτέρω ανακοίνωση.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Αυτή την εβδομάδα

Λέκκας: Δεν είναι δυνατόν να προβλέψουμε με ακρίβεια τον μεγάλο σεισμό στον Κορινθιακό

Για τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό νότια της Κρήτης, αλλά...

Συνάντηση των Επαγγελματιών Μαραθώνα με θέμα: αποκλεισμός των επιχειρήσεων λόγω έργων ΕΥΔΑΠ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε εχθές (24/4) των επαγγελματιών του Μαραθώνα. Το θέμα...

43η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης – Κυριακή 17 Μαΐου 2026

Βαδίζουμε από τον Μαραθώνα μέχρι το Σύνταγμα

Συναγερμός για οδηγούς ταξί Αχαϊας – Άνδρας τους απειλεί με αιχμηρό αντικείμενο

Συναγερμός έχει σημάνει στους οδηγούς ταξί περιοχών της Αχαΐας,...

ΝΕΑ

Συνάντηση των Επαγγελματιών Μαραθώνα με θέμα: αποκλεισμός των επιχειρήσεων λόγω έργων ΕΥΔΑΠ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε εχθές (24/4) των επαγγελματιών του Μαραθώνα. Το θέμα...

43η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης – Κυριακή 17 Μαΐου 2026

Βαδίζουμε από τον Μαραθώνα μέχρι το Σύνταγμα

Συναγερμός για οδηγούς ταξί Αχαϊας – Άνδρας τους απειλεί με αιχμηρό αντικείμενο

Συναγερμός έχει σημάνει στους οδηγούς ταξί περιοχών της Αχαΐας,...

Τα ζώδια σήμερα, Σάββατο 25/4

Σήμερα Σάββατο φίλε μου Κριέ, καλείσαι να διαχειριστείς εσωτερικές...

Συντάξεις κι Επιδόματα Απριλίου – Πότε καταβάλλονται

Συνολικά 1.177.920.384,15 ευρώ θα καταβληθούν σε 1.725.124 δικαιούχους, από...

RPN.GR