spot_img
13.4 C
Rafina
Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Στέλιος Πέτσας: Έκδοση νέας πρόσκλησης σε Δήμους και Περιφέρειες ύψους 335 εκατ. ευρώ για την οδική ασφάλεια

 

 

 

Στο πλαίσιο της ολιστικής στρατηγικής της Κυβέρνησης για την οδική ασφάλεια και με ειδικότερο στόχο για την Αυτοδιοίκηση τη βελτίωση της παρεχόμενης οδικής ασφάλειας και τη μείωση των ατυχημάτων στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας ΟΤΑ α’ και β’ βαθμούμε απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, σε συνεννόηση και με το Υπουργείο Οικονομικών, εκδόθηκε η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας», συνολικού προϋπολογισμού 335 εκατ. ευρώ (περιλαμβανομένης της δυνατότητας υπερδέσμευσης καθώς και του Φ.Π.Α.). Το έργο/δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU.

Η παρούσα Πρόσκληση βρίσκεται σε συνέργεια με το «Πρόγραμμα Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας (ΠΕΒΟΑ)» αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και με το οποίο θα γίνουν παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στο εθνικό και στο επαρχιακό δίκτυο της Xώρας.

Οι δράσεις που είναι επιλέξιμες αφορούν στη «Βελτίωση οδικής ασφάλειας», στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, και περιλαμβάνουν βελτιώσεις στην ασφάλεια του οδικού δικτύου σε ολόκληρη τη χώρα με σκοπό τη μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων, καλύπτοντας, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη Πρόσκληση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, παρεμβάσεις σε περισσότερα από 7.000 επικίνδυνα σημεία έκτασης 2.500 χλμ. του δικτύου.

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι Περιφέρειες της Χώρας, οι Δήμοι με μόνιμο πληθυσμό μεγαλύτερο ή ίσο των 20.000 κατοίκων και οι Τουριστικοί Δήμοι, να υποβάλλουν προτάσεις προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα.

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:

«Προχωρούμε σήμερα στην έκδοση μιας νέας πρόσκλησης για έργα οδικής ασφάλειας, συνολικού ύψους 335 εκατομμυρίων ευρώ.

Κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την οδική ασφάλεια.

Προσφέρουμε ένα ακόμη χρηματοδοτικό εργαλείο σε Δήμους και Περιφέρειες που έχουν ανάγκη να βελτιώσουν την ασφάλεια του οδικού δικτύου τους, με σκοπό τη μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων και την μεγαλύτερη ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών.  

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Αυτοδιοίκηση με όλους τους απαραίτητους πόρους για να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη».

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ για  να βλέπετε όλες τις ζωντανές μας εκπομπές

Αυτή την εβδομάδα

Καθαρά Δευτέρα στη Ραφήνα με γεύση θάλασσας – Οι ”Ανεμότρατες” στρώνουν το τραπέζι

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει επικίνδυνα — και το τραπέζι...

Ραφήνα: Προσκυνηματική πορεία της ενορίας Παναγίας Παντοβασίλισσας στους Αγίους Τόπους

Ιερά Αποδημία της Ενορίας στους Αγίους Τόπους (1–6 Οκτωβρίου 2026) Ο...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 21/2

Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

Μπραντ Πιτ: Πάσχει από προσωπαγνωσία και δεν υπάρχει θεραπεία

Η πρόσφατη άφιξη του Μπραντ Πιτ στην Ύδρα για...

ΝΕΑ

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 21/2

Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

Μπραντ Πιτ: Πάσχει από προσωπαγνωσία και δεν υπάρχει θεραπεία

Η πρόσφατη άφιξη του Μπραντ Πιτ στην Ύδρα για...

Ραφήνα: Καθαρά Δευτέρα στην ”Καλή καρδιά του Νικόλα”

Και αυτή την Καθαρά Δευτέρα, η παράδοση έχει διεύθυνση...

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης/ Πρώτη συνάντηση 26/2

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης – Πρώτη...

Artion Live: Chicago Blues Night με τον Michael Dotson

Το Artion στο Μάτι υποδέχεται έναν αυθεντικό εκπρόσωπο του...

RPN.GR