spot_img
16.7 C
Rafina
Παρασκευή, 6 Μαρτίου, 2026
spot_img

«Στέλνετε όργανα για μεταμοσχεύσεις» – Ένταση στη δίκη Πισπιρίγκου με τις ερωτήσεις του Κούγια σε εντατικολόγο

 

 

 

Ένταση κατά τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Λίγο πριν τη διακοπή της σημερινής διαδικασίας επανήλθε στη δικαστική αίθουσα ο Αλέξης Κούγιας που αγόρευε σε άλλη υπόθεση και ξεκίνησε να κάνει ερωτήσεις στον εντατικολόγο και υπεύθυνο της ΜΕΘ Παίδων ΠΓΝΠ, Ανδρέα Ηλιάδη, σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις αφήνοντας υπόνοιες εις βάρος του.

  • Κούγιας: Φημίζεστε ότι στέλνετε όργανα για μεταμοσχεύσεις. Είναι αλήθεια;
  • Μάρτυρας: Ο Ηλιαδης δεν έχει κούριερ για να μεταφέρει όργανα. Είμαι περήφανος όμως που είμαι συντονιστής μεταμοσχεύσεων. Είναι προσβολή όσα είπε ο συνήγορος και απαιτώ να ανακαλέσετε! Είμαι μέλος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Προσβάλλετε τους ανθρώπους που δώρισαν όργανα!
  • Πρόεδρος: Μη γελάτε.
  • Κούγιας: Δεν απαγορεύεται. Ειδικά όταν μιλάμε για αυτόν το γιατρό.
  • Κούγιας: Φημίζεστε παγκοσμίως κι έχετε σχέση με νοσοκομεία του εξωτερικού που στέλνετε όργανα παιδιών για μεταμόσχευση και στην Ελλάδα κρατάτε μόνο τα μάτια για τους φτωχούς ανθρώπους;
  • Μάρτυρας: Η ερώτηση είναι εκτός πραγματικότητας. Αυτά είναι στη σφαίρα της φαντασίας. Εκτός σύμπαντος.
  • Κούγιας: Πόσες φορές έχετε πείσει γονείς παιδιών να δωρίσουν όργανα και που έχουν πάει;
  • Μάρτυρας: Ο μόνος υπεύθυνος είναι ο ΕΟΜ. Όταν επανέλθει ο εγκεφαλικός θάνατος εμείς προτείνουμε τη δωρεά που είναι πολύπλοκη.
  • Προέδρος: Πόσες φορές;
  • Μάρτυρας: Μπορεί και τρεις στο εξωτερικό. Στο σύνολο 14.
  • Κούγιας: Τελευταία φορά ποια ήταν;
  • Μάρτυρας: Το τελευταίο παιδί ήταν η Ειρηνη, κάποιων μηνών. Το προηγούμενο ήταν ένα παιδάκι από καρδιακή ανακοπή, ο Θωμάς από τα Γρεβενά.

«Η θέση της κ. Πισπιρίγκου είναι ότι είναι ένα γιατρός που σε όλη του την κατάθεση προσπάθησε σκοπίμως να μιλήσει για τη Μαλένα και την Ίριδα. Οι ερωτήσεις έχουν άμεση σχέση για το τι συνέβη στην εντατική του Ρίο» εξήγησε ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος υπέβαλλε και αίτημα να εξεταστούν από το δικαστήριο συγκεκριμένοι μάρτυρες κατόπιν όσων είπε ο κ. Ηλιάδης.

«Όλα όσα ανέφερε ο μάρτυρας εδώ δεν τα είπε στην ανακριτική κατάθεση. Εδώ είπε πρόσωπα. Είπε για την κ. Τσιόλα, είπε ότι μίλησε με συναδέλφους του για Μαλένα και του είπαν ότι δεν πείστηκαν για ηπατική ανεπάρκεια. Μίλησε για την Ίριδα. Ζητούμε να κληθούν οι Χριστίνα Τσάκωνα, Σωκράτης Τσαντίρης, Αγγελική Τσιόλα. Οι πρώτοι δυο πρέπει να εξετάσουν για το θάνατο της Μαλένας και η τρίτη για την Ίριδα» είπε ο κ. Κούγιας ζητώντας την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον κ. Ηλιαδη.
Πηγή: reader.gr

 

 

Αυτή την εβδομάδα

Επεισόδιο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Συνελήφθη άντρας που γρονθοκόπησε ταξιδιώτη

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στον χώρο των...

Εκλογές και ταινία για την Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας την Δευτέρα 9/3

Όπως έχουμε ήδη ενημερώσει τα μέλη μας, την ερχόμενη...

Ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας δίπλα στα παιδιά και το Περιβάλλον

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2026 και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε...

ΝΕΑ

Εκλογές και ταινία για την Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας την Δευτέρα 9/3

Όπως έχουμε ήδη ενημερώσει τα μέλη μας, την ερχόμενη...

Ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας δίπλα στα παιδιά και το Περιβάλλον

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2026 και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε...

Προσφορά των Εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανικής Αγωγής στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Παλλήνης

Σημαντική στήριξη των Εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανικής Αγωγής στο Κοινωνικό Φαρμακείο...

Τα ζώδια σήμερα Παρασκευή 6/3

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια ...

Επαναπατρισμός Ελλήνων από τη Μέση Ανατολή: Δύο πτήσεις φτάνουν σήμερα από το Ομάν

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών και...

RPN.GR