spot_img
13.4 C
Rafina
Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Στην Άνδρο ένα από τα πρώτα υδατοδρόμια στις Κυκλάδες!

 

 

 

Ευχάριστη και ελπιδοφόρα είδηση, για την εξέλιξη και το τουριστικό μέλλον της Άνδρου. Το νησί βρίσκεται στο πρώτο «πακέτο» εννέα στρατηγικών προορισμών δημιουργίας υδατοδρομίων στις Κυκλάδες.

Η διαγωνιστική διαδικασία που ξεκίνησε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τον περασμένο Σεπτέμβριο σύμφωνα με πληροφορίες μας αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα με την υπογραφή των συμβάσεων.

Την αδειοδότηση των 20 νέων υδατοδρομίων στο Νότιο Αιγαίο (11 στα Δωδεκανησα, 9 στις Κυκλάδες), θα αναλάβει σχήμα που αποτελείται από τις δύο ιδιωτικές εταιρείες.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσουν οι πτήσεις υδροπλάνων είναι η έκδοση έξι κοινών υπουργικών αποφάσεων, οι οποίες θα λειτουργήσουν ερμηνευτικά στο νόμο 4568/2018. Μεταξύ των ζητημάτων που θα αποσαφηνίζουν οι ΚΥΑ είναι η στελέχωση της Επιτροπής Υδατοδρομίων, η οποία θα εποπτεύει την λειτουργία των εγκαταστάσεων αλλά και η διαδικασία τροφοδότησης των υδροπλάνων με καύσιμα.

Η επαναφορά των υδροπλάνων στην Ελλάδα, περισσότερα από 10 χρόνια μετά την άδοξη κατάρρευση της αρχικής προσπάθειας λόγω γραφειοκρατίας, αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων οι οποίες θα υπερβούν τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Τα δρομολόγια υδροπλάνων αναμένεται επίσης να τονώσουν ακόμα περισσότερο τις προοπτικές του τουρισμού, να ενισχύσουν τα έσοδα των ΟΤΑ και να σταματήσουν τον αποκλεισμό ορισμένων νησιωτικών περιοχών.

Κ.Ρ.

ΠΗΓΗ:enandro.gr

Αυτή την εβδομάδα

Μαράια Κάρεϊ: Πόσα εκατομμύρια κερδίζει κάθε Χριστούγεννα; – «Αστρονομικό ποσό»

Η Μαράια Κάρεϊ δεν έχει ανάγκη κάποιον Άγιο Βασίλη...

Πρώτη πτήση στο διάστημα από άτομο σε αναπηρικό αμαξίδιο

Μια τουρίστρια σε αναπηρικό αμαξίδιο πέταξε σήμερα, Σάββατο, για...

Οι προορισμοί που μάγεψαν το 2025 – Το ελληνικό αξιοθέατο στη λίστα

Το 2025 φτάνει στο τέλος του και το National...

Κλιματική αλλαγή: Πώς μπαίνουμε στο 2026 – Τι πρέπει να γίνει άμεσα πριν να είναι αργά

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί έναν πολυπαραγοντικό κίνδυνο που δεν...

Είναι άσκοπη η ετικέτα “Φτιαγμένο από Τεχνητή Νοημοσύνη”;

Γράφει άνθρωπος αυτή τη στήλη; Πώς μπορείτε να είστε...

ΝΕΑ

Πρώτη πτήση στο διάστημα από άτομο σε αναπηρικό αμαξίδιο

Μια τουρίστρια σε αναπηρικό αμαξίδιο πέταξε σήμερα, Σάββατο, για...

Κλιματική αλλαγή: Πώς μπαίνουμε στο 2026 – Τι πρέπει να γίνει άμεσα πριν να είναι αργά

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί έναν πολυπαραγοντικό κίνδυνο που δεν...

Είναι άσκοπη η ετικέτα “Φτιαγμένο από Τεχνητή Νοημοσύνη”;

Γράφει άνθρωπος αυτή τη στήλη; Πώς μπορείτε να είστε...

Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία: Ο 20χρονος αρχηγός και τα βασανιστήρια στα “ανυπάκουα” μέλη

Στη σύλληψη 12 μελών της εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών,...

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

RPN.GR