spot_img
10.6 C
Rafina
Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Στο τραπέζι αλλαγές στα σχολεία από 10 Ιανουαρίου – Στο «μικροσκόπιο» εκδρομές και 50%+1

 

 

 

Να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία επιθυμεί η κυβέρνηση αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διαφοροποιηθούν τα πρωτόκολλα για την επαναλειτουργία τους, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ιδιαίτερα όσον αφορά στη διάταξη, η οποία προβλέπει ότι για να κλείσει ένα τμήμα θα πρέπει να νοσήσουν πάνω από τους μισούς μαθητές (50%+1), υπήρχαν από την έναρξη της χρονιάς σφοδρές αντιδράσεις όχι μόνο από την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και από πολλούς επιστήμονες.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται και οι σχολικές εκδρομές διότι έχει παρατηρηθεί ότι πολύ μεγάλος αριθμός μαθητών να επιστρέφει μετά από εκδρομές έχοντας νοσήσει κάτι, που έχει προκαλέσει τον προβληματισμό των επιστημόνων αλλά και των εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση επιμένει μέχρι αυτή τη στιγμή ότι οι πυκνοί έλεγχοι στον μαθητικό πληθυσμό συνέβαλαν ώστε η διασπορά της COVID-19 να μη σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων την προηγούμενη περίοδο.

Έτσι παρά τα όσα ακούγονται η κυβέρνηση επιμένει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά και το μόνο που μπορεί να εξετασθεί είναι η αλλαγή των πρωτοκόλλων εάν αυτό κριθεί αναγκαίο από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων. Αναφερόμενος στο θέμα και ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι «όλα τα μηνύματα τα οποία έχουμε από τη λειτουργία των σχολείων είναι ότι δεν έχουν συμβάλει ιδιαίτερα στη διασπορά της COVID-19 και είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτά. Προφανέστατα όμως θα περιμένουμε τις εισηγήσεις της επιτροπής».

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία συζήτηση για εξ αποστάσεως εκπαίδευση για να συμπληρώσει ότι «επενδύουμε στα ανοιχτά σχολεία με ένα πρωτόκολλο που εστιάζει στην προστασία της δημόσιας υγείας και να είναι ανοιχτά τα σχολεία. Ο σχολικός πληθυσμός στην Ελλάδα ελέγχεται 2 φορές την εβδομάδα και αν υπάρξει κρούσμα γίνονται εφτά τεστ την εβδομάδα.

Είναι συνειδητή απόφαση της κυβέρνησης να επενδύσουμε πάρα πολλά σε ένα από τα πιο εντατικά πρωτόκολλα στην Ευρώπη που κοστίζει αρκετά χρήματα». Ότι δεν πρόκειται να επανέλθουμε στην τηλεκπαίδευση, γιατί έχουμε εμβόλια και testing», υπογράμμισε και ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η τηλεκπαίδευση «είναι σε ράφι πολύ μακριά από εμάς αυτή τη στιγμή» αλλά γνωστοποίησε ότι το θέμα των εκδρομών είναι υπό συζήτηση.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Μπραντ Πιτ: Πάσχει από προσωπαγνωσία και δεν υπάρχει θεραπεία

Η πρόσφατη άφιξη του Μπραντ Πιτ στην Ύδρα για...

Ραφήνα: Καθαρά Δευτέρα στην ”Καλή καρδιά του Νικόλα”

Και αυτή την Καθαρά Δευτέρα, η παράδοση έχει διεύθυνση...

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης/ Πρώτη συνάντηση 26/2

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης – Πρώτη...

Artion Live: Chicago Blues Night με τον Michael Dotson

Το Artion στο Μάτι υποδέχεται έναν αυθεντικό εκπρόσωπο του...

Λιμάνι Ραφήνας: Και σαρακοστιανά την Καθαρά Δευτέρα στο ψητοπωλείο ”Εφη”!

Μεγάλη ποικιλία από Σαρακοστιανούς μεζέδες την Καθαρά Δευτέρα στο...

ΝΕΑ

Μπραντ Πιτ: Πάσχει από προσωπαγνωσία και δεν υπάρχει θεραπεία

Η πρόσφατη άφιξη του Μπραντ Πιτ στην Ύδρα για...

Ραφήνα: Καθαρά Δευτέρα στην ”Καλή καρδιά του Νικόλα”

Και αυτή την Καθαρά Δευτέρα, η παράδοση έχει διεύθυνση...

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης/ Πρώτη συνάντηση 26/2

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης – Πρώτη...

Artion Live: Chicago Blues Night με τον Michael Dotson

Το Artion στο Μάτι υποδέχεται έναν αυθεντικό εκπρόσωπο του...

Λιμάνι Ραφήνας: Και σαρακοστιανά την Καθαρά Δευτέρα στο ψητοπωλείο ”Εφη”!

Μεγάλη ποικιλία από Σαρακοστιανούς μεζέδες την Καθαρά Δευτέρα στο...

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πικερμίου συνεδριάζει για 4 θέματα στις 24/2

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πικερμίου συνεδριάζει για 4 θέματα στις...

Ραφήνα: Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό οικ. έτους 2026

Ειδική συνερίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό οικ....

Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου

Διακήρυξη 3121/2026 – Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου...

RPN.GR