spot_img
34.5 C
Rafina
Κυριακή, 23 Αυγούστου, 2026
spot_img

Στον ανακριτή οι τέσσερις συλληφθέντες – «Νομίζω πως θα ισχυριστούν πως γλίστρησε» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του 36χρονου

 

 

Το «κατώφλι» του ανακριτή θα περάσουν σήμερα Σάββατο οι τέσσερις συλληφθέντες για το αδιανόητο έγκλημα στο Blue Horizon και τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη.

O Εισαγγελέας, σε βάρος του μέλους του πληρώματος, που διακρίνεται στο βίντεο να σπρώχνει τον επιβάτη στο λιμάνι του Πειραιά, άσκησε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο διώκονται τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος που ήταν παρόντες.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε και στον καπετάνιο που συνέχισε την πορεία του καραβιού ενώ γνώριζε ότι υπήρχε άνθρωπος στη θάλασσα, αναφέρει το dikastiko.gr.

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τυχόν ευθύνες από την πλευρά της λιμενικής αρχής
Παράλληλα, από την εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά δόθηκε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για τυχόν ευθύνες από την πλευρά της λιμενικής αρχής.

Μεταξύ άλλων θα ερευνηθεί:

Εάν ήταν παρόντες λιμενικοί κατά τη διάρκεια του απόπλου του πλοίου
Εάν έπραξαν ό,τι προβλέπεται από τη στιγμή που ο 36χρονος έπεσε στη θάλασσα.
Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Διεθνή Κανόνα για τις διαδικασίες του απόπλου, έχουν σοβαρές ευθύνες οι λιμενικές αρχές αλλά και οι ναυτιλιακές εταιρείες που επιτρέπουν το λύσιμο των κάβων και την αναχώρηση του πλοίου με τον καταπέλτη ανεβασμένο. Αυτό υπονομεύει την ίδια την ασφάλεια και θέτει σε κίνδυνο επιβάτες που επιχειρούν να ανέλθουν στο πλοίο την τελευταία στιγμή.

Λύτρας: Νομίζω πως θα ισχυριστούν πως γλίστρησε και έπεσε ο Αντώνης

Μιλώντας στο Open και την εκπομπή Τώρα Μαζί ο δικηγόρος της οικογένειας του 36χρονου, Απόστολος Λύτρας δήλωσε πως «τη Δευτέρα εμείς θα δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και θα πάρουμε τις δικογραφίες, να δούμε τι θα πουν. Νομίζω πως θα ισχυριστούν πως γλίστρησε και έπεσε ο Αντώνης. Θα προσπαθήσουν να μας βγάλουνε όλη την Ελλάδα τρελούς. Εύχομαι να μην συμβεί αυτό».

Για την κατηγορία του ενδεχόμενου δόλου, ο δικηγόρος σχολιάζει «και εκεί ακόμα έχω μια ένσταση. Είναι δυνατόν να τον σπρώχνει κάποιος στο συγκεκριμένο σημείο, ναυτικός, έμπειρος, που να ξέρει πως οι μηχανές δουλεύουν, να ξέρει πως από τη δύνη δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να ζήσει, να μιλάμε για ενδεχόμενο δόλο; Δεν ξέρω».

Αυτή την εβδομάδα

Μαραθώνας: Μεγάλο λαϊκό γλέντι στις 29 Αυγούστου με Ζαζόπουλο, Βέρρα και Ηλιάδη

Μια μεγάλη μουσική εκδήλωση με γνωστούς εκπροσώπους του λαϊκού...

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 23 Αυγούστου

Τα ζώδια σήμερα, Κυριακή 23 Αυγούστου Φίλε μου Κριέ, η...

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Κυριακή σε όλη την Ανατολική Αττική

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για σήμερα ΚΥΡΙΑΚΗ...

Ραφήνα: Έφυγε από τη ζωή ο Περικλής Σκούφος- τη Δευτέρα το τελευταίο αντίο

Την απώλεια του Περικλή Σκούφου θρηνεί η κοινωνία της...

ΝΕΑ

Μαραθώνας: Μεγάλο λαϊκό γλέντι στις 29 Αυγούστου με Ζαζόπουλο, Βέρρα και Ηλιάδη

Μια μεγάλη μουσική εκδήλωση με γνωστούς εκπροσώπους του λαϊκού...

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 23 Αυγούστου

Τα ζώδια σήμερα, Κυριακή 23 Αυγούστου Φίλε μου Κριέ, η...

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Κυριακή σε όλη την Ανατολική Αττική

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για σήμερα ΚΥΡΙΑΚΗ...

Καιρός: Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος – Οι περιοχές που θα «ψηθούν» και πότε έρχεται η ανάσα δροσιάς

Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και Πελοπόννησος στο επίκεντρο της ζέστης...

Νέα Σμύρνη: Καρτέρι θανάτου στην 45χρονη έξω από το σπίτι της κόρης της

Σε δολοφονία και αυτοκτονία συγκλίνουν τα έως τώρα ευρήματα...

Εορτάστηκαν τα εννιάμερα της Θεοτόκου στην Παναγίτσα της Ραφήνας

Στις 23 Αυγούστου εκάστου έτους εορτάζουμε την Απόδοση της...

RPN.GR