spot_img
33.8 C
Rafina
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, 2026
spot_img

Στους 45 βαθμούς ο υδράργυρος την επόμενη εβδομάδα – Προειδοποίηση Μαρουσάκη

 

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο καύσωνας Κλέων με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στα ύψη και σήμερα φτάνοντας μέχρι και τους 42 βαθμούς.

Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης οι συνθήκες θα είναι πιο δύσκολες από την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς τη νύχτα η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική πτώση.

Την ίδια ώρα προειδοποίησε και για ένα τρίτο κύμα του καύσωνα σε λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, σήμερα Παρασκευή η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 42 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά ηπειρωτικά, ενώ και στην υπόλοιπη χώρα ο υδράργυρος θα βρίσκεται στους 40 βαθμούς. Υψηλές θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών θα καταγράψει και ο Ρόδος, γεγονός που κάνει δυσκολότερη την κατάσβεση της φωτιάς.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο καύσωνας Κλέων με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στα ύψη και σήμερα φτάνοντας μέχρι και τους 42 βαθμούς. Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης οι συνθήκες θα είναι πιο δύσκολες από την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς τη νύχτα η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική πτώση. Την ίδια ώρα προειδοποίησε και για ένα τρίτο κύμα του καύσωνα σε λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, σήμερα Παρασκευή η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 42 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά ηπειρωτικά, ενώ και στην υπόλοιπη χώρα ο υδράργυρος θα βρίσκεται στους 40 βαθμούς. Υψηλές θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών θα καταγράψει και ο Ρόδος, γεγονός που κάνει δυσκολότερη την κατάσβεση της φωτιάς.

 

Η θερμοκρασία θα ανέβει περισσότερο το Σάββατο, ενώ η κορύφωση του καύσωνα θα έρθει την Κυριακή όπου η θερμοκρασία θα αγγίξει μέχρι και τους 44 βαθμούς Κελσίου που σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους θα δημιουργήσουν ένα καυτό λίβα που θα σαρώνει τη χώρα.

Έρχεται νέο κύμα καύσωνα

Ο μετεωρολόγος προειδοποίησε επίσης και για ένα τρίτο κύμα καύσωνα το οποίο αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα την επόμενη εβδομάδα από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι τα δεδομένα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα, καθώς υπάρχει ακόμα καθαρή εικόνα από τα προγνωστικά στοιχεία.

Πάντως, ο εξήγησε ότι υπάρχουν σενάρια που κάνουν λόγο για θερμοκρασίες που μπορεί να ξεπεράσουν κατά πολύ τους 40 βαθμούς που ίσως φτάσουν μέχρι και τους 45 βαθμούς κελσίου. Ωστόσο, εξήγησε ότι δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια το νέο κύμα. Το αρνητικό σύμφωνα με τον μετεωρολόγο είναι ότι η αποκλιμάκωση του κύματος ζέστης θα γίνει αργά.

Εκτεθειμένη στις υψηλές θερμοκρασίες η χώρα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, μικρή περαιτέρω άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία στη χώρα την Παρασκευή 21/07, με τις μέγιστες να ξεπερνούν κατά τόπους τους 41-43 βαθμούς Κελσίου.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την έκθεση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού σε πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες. Όπως φαίνεται στο χάρτη, περίπου 8 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 39 βαθμών Κελσίου, ενώ περίπου 180 χιλιάδες άνθρωποι θα βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 41 βαθμούς Κελσίου.

Χάρτης meteo για καύσωνα

 

 

Αυτή την εβδομάδα

Αποκλειστική συνέντευξη – Δήμητρα Τσεβά (βίντεο): Η γραμμή 314 φέρνει την αστική συγκοινωνία στην «καρδιά» της Ραφήνας

Μια σημαντική αλλαγή στον συγκοινωνιακό χάρτη της Ραφήνας ανακοίνωσε,...

Ανάβυσσος: Σε κρίσιμη κατάσταση 4χρονος στο «Αγία Σοφία» – Τραυματίστηκε σε πισίνα ξενοδοχείου

Σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία...

Αύριο η μεγάλη Ημέρα Ποδηλάτου στο Πάρκο Καραμανλή

Αύριο η μεγάλη γιορτή για τα παιδιά, την οδική...

Ακίνητα: Στον «πάγο» έως το 2030 ΦΠΑ και φόρος υπεραξίας

Παράταση έως το τέλος του 2030 λαμβάνουν βασικά φορολογικά...

Σέρρες: Ποιος είναι ο βαρυποινίτης που απέδρασε από το νοσοκομείο

Βαρύ ποινικό παρελθόν αποδίδεται στον 40χρονο κρατούμενο αλβανικής καταγωγής,...

ΝΕΑ

Αύριο η μεγάλη Ημέρα Ποδηλάτου στο Πάρκο Καραμανλή

Αύριο η μεγάλη γιορτή για τα παιδιά, την οδική...

Ακίνητα: Στον «πάγο» έως το 2030 ΦΠΑ και φόρος υπεραξίας

Παράταση έως το τέλος του 2030 λαμβάνουν βασικά φορολογικά...

Σέρρες: Ποιος είναι ο βαρυποινίτης που απέδρασε από το νοσοκομείο

Βαρύ ποινικό παρελθόν αποδίδεται στον 40χρονο κρατούμενο αλβανικής καταγωγής,...

Πλήρης Ανακαίνιση Σπιτιού: Πότε Αξίζει και Ποιοι Παράγοντες Επηρεάζουν το Κόστος

Ένα σπίτι που έχει κατασκευαστεί πριν από αρκετές δεκαετίες...

Καιρός: Φθινοπωρινή μεταβολή με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει σταδιακά το σκηνικό του καιρού από σήμερα, Σάββατο...

Τραγωδία στη Χαλέπα: Νεκρή 19χρονη σε τροχαίο με μοτοσικλέτα

Μία 19χρονη κοπέλα έχασε τη ζωή της σε τροχαίο...

RPN.GR