spot_img
9.9 C
Rafina
Κυριακή, 11 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου Irish Crown με ισραηλινούς τουρίστες – rpn

 

 

 

Πειραιάς: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου Irish Crown

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η προγραμματισμένη άφιξη του κρουαζιερόπλοιου Irish Crown στο λιμάνι του Πειραιά την Πέμπτη 14 Αυγούστου, με αφορμή καταγγελίες ότι μεταφέρει ισραηλινούς στρατιώτες «μεταμφιεσμένους» σε τουρίστες.

Ναυτεργατικά και εργατικά σωματεία, μεταξύ των οποίων η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, καλούν σε συγκέντρωση στις 07:00 το πρωί, στην πύλη Ε12 («λιοντάρι του Πειραιά»), με κεντρικό μήνυμα την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και το σύνθημα «Το κρουαζιερόπλοιο είναι ανεπιθύμητο».

Στις ανακοινώσεις τους, οι οργανώσεις καταγγέλλουν την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα, κάνοντας λόγο για πάνω από 60.000 νεκρούς, κυρίως αμάχους και παιδιά, και χαρακτηρίζουν το Ισραήλ «κράτος δολοφόνο». Παράλληλα, κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση για στήριξη των ισραηλινών ενεργειών σε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο, ενώ καταγγέλλουν την προσπάθεια, όπως λένε, «να ξεπλυθούν τα εγκλήματα πολέμου».

Η ΕΛΜΕ Πειραιά δηλώνει επίσης τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση, καλώντας εκπαιδευτικούς, μαθητές και πολίτες να σταθούν στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού. Σημειώνει ότι το λιμάνι του Πειραιά «δεν θα γίνει χώρος ανάπαυσης για εγκληματίες πολέμου» και ζητά την πλήρη διακοπή συνεργασιών με το Ισραήλ, καθώς και την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967.

Η κινητοποίηση έρχεται σε συνέχεια πρόσφατων ενεργειών εργαζομένων και λιμενεργατών που είχαν εμποδίσει την εκφόρτωση στρατιωτικού υλικού με προορισμό το Ισραήλ, καθώς και περιστατικών έντασης, όπως η επίθεση σε εργαζόμενη στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Η συζήτηση γύρω από το θέμα έχει ήδη φουντώσει στα κοινωνικά δίκτυα, με πολίτες και φορείς να τοποθετούνται υπέρ ή κατά της πρωτοβουλίας, ενώ αναμένονται μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι την ημέρα της άφιξης του πλοίου.

Αυτή την εβδομάδα

Η παρεξήγηση που αποκάλυψε την πραγματικότητα

Η ανταπόκριση στη δημοσίευση υπήρξε εντυπωσιακή. Πολύ μεγαλύτερη απ’...

Ραφήνα: 13χρονη δέχθηκε σεξουαλική επίθεση ενώ περίμενε σε στάση στην Χ.Σμύρνης, μέρα μεσημέρι – rpn

Ανήλικο κορίτσι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση ενώ περίμενε σε στάση...

Κορωπί: Συνελήφθη άνδρας για τη φωτιά σε δύο αποθήκες που καταστράφηκαν ολοσχερώς – rpn

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν το απόγευμα της Κυριακής...

Το Grok “γδύνει” και την πίστη των γυναικών – Αφαιρεί μπούργκα, χιτζάμπ και ράσα μοναχών

Η χρήση του Grok, του chatbot τεχνητής νοημοσύνης της...

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανής για σούζες στην Αττική

Στη σύλληψη τριών μοτοσικλετιστών που έδιναν ραντεβού για σούζες στην Αττική...

ΝΕΑ

Η παρεξήγηση που αποκάλυψε την πραγματικότητα

Η ανταπόκριση στη δημοσίευση υπήρξε εντυπωσιακή. Πολύ μεγαλύτερη απ’...

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανής για σούζες στην Αττική

Στη σύλληψη τριών μοτοσικλετιστών που έδιναν ραντεβού για σούζες στην Αττική...

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 11/1- rpn

Οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

Θερμαινόμενοι δημοτικοί χώροι σε Ραφήνα και Πικέρμι, την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου – rpn

Λόγω των σημαντικά χαμηλών θερμοκρασιών που  αναμένονται αύριο, Δευτέρα...

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και ναζιστικούς χαιρετισμούς σε επίλεκτη ομάδα στρατού

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν βρεθεί στο επίκεντρο σοβαρού...

RPN.GR