Συγκλονίζει η γυναίκα που βρήκε το μωρό στον κάδο σκουπιδιών: «Θα έριχναν σακούλες μέσα και θα το σκότωναν»

211

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή της γυναίκας που βρήκε το νεογέννητο αγοράκι μέσα στον κάδο σκουπιδιών στην Καλαμάτα.

«Ήταν γύρω στις 6:30 και άκουσα ένα κλάμα, νόμιζα ότι μπορεί να είναι κάποιο γατάκι και άνοιξα τον υπόγειο κάδο, σαν πηγάδι. Ανοίγω βλέπω μια χάρτινη τσάντα που κουνιόταν έντονα. Μία έκλαιγε, μία σταμάταγε. Κατάλαβα ότι ήταν μωρό και ζήτησα βοήθεια. Δεν σταματούσε κανένας περαστικός. Δεν είχα τηλέφωνο μαζί μου, μέχρι να πάω να πάρω το κινητό μου θα έριχναν σακούλες μέσα και θα σκοτωνόταν το μωρό. Μου έλεγαν ότι δεν είναι μωρό, ότι είναι γατί» δήλωσε η Βίκυ Τσώνη στο MessiniaLive.

«Είχα πέσει κάτω να κλαίω γοερά και έλεγα στο μωρό ‘αγάπη μου, μην κλαις θα σε σώσω’. Δεν άφηνα κανέναν να ρίξει σκουπίδια μέσα γιατί θα ήταν ο θάνατός του. Πήραν κάποιοι περαστικοί και ήρθε η αστυνομία αμέσως, μέσα σε πέντε λεπτά. Το έβγαλαν οι αστυνομικοί και μάλιστα ο αστυνομικός που το έβγαλε δάκρυσε. Το πήγαν στο νοσοκομείο. Έκανα αγώνα για αυτό το παιδάκι, δεν με πίστευε κανένας» τόνισε.

Σημειώνεται πως η μητέρα που πέταξε νωρίς το πρωί της Τετάρτης,το νεογέννητο μωρό της σε κάδο, βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr,πρόκειται για 20χρονη, υπήκοο Γεωργίας, η οποία έβαλε μέσα σε χάρτινη σακούλα το μωρό και το πέταξε σε υπόγειο κάδο σκουπιδιών, ο οποίος έχει βάθος περίπου 6 μέτρα.

Το βρέφος έγινε αντιληπτό από γυναίκα η οποία πήγε να πετάξει τα σκουπίδια και άκουσε το κλάμα του. Αμέσως άρχισε να φωνάζει βοήθεια και κράτησε ανοιχτό τον κάδο, με την αστυνομία και το ΕΚΑΒ να σπεύδουν στο σημείο.

Το μωράκι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καλαμάτας και σύμφωνα με τον διοικητή, η υγεία του είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

«Η εικόνα του παιδιού είναι καλή σε γενικές γραμμές, κάποια αναπνευστικά προβλήματα έχουν ξεπεραστεί, το ταΐσαμε και τώρα είναι στην παιδιατρική κλινική», είπε χαρακτηριστικά.