spot_img
24.8 C
Rafina
Παρασκευή, 12 Ιουνίου, 2026
spot_img

Σύγκρουση δεξαμενόπλοιου με φορτηγό πλοίο νότια της Καρύστου – rpn

 

 

 

Καλά στην υγεία τους είναι τα μέλη των πληρωμάτων δεξαμενόπλοιου και φορτηγού πλοίου τα οποία συγκρούστηκαν υπό ακόμη αδιευκρίνιστες συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή του Στενού Καφηρέα, νότια της Καρύστου.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο από τη σύγκρουση των δύο πλοίων προκλήθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές πάνω από την ίσαλο γραμμή. Δεν υπήρξε εισροή υδάτων η θαλάσσια ρύπανση.

Το δεξαμενόπλοιο, με 26 άτομα πλήρωμα, φορτωμένο με 131.941 μετρικούς τόνους αργού πετρελαίου, είχε αναχωρήσει από τη Νοβοροσίσκ της Ρωσίας κι είχε προορισμό το λιμάνι του Καστεγιόν της Ισπανίας.

Το φορτηγό πλοίο με 22 μέλη πληρώματος, είχε αναχωρήσει κενό φορτίου από λιμάνι της Ιταλίας με προορισμό το λιμάνι της Κωνστάντζας (Ρουμανία).

Τα δύο πλοία λόγω καιρικών συνθηκών και επισφαλούς κατάπλου στο λιμάνι της Καρύστου πλέουν αυτοδύναμα προς το αγκυροβόλιο του Πειραιά, όπου αναμένεται να τους απαγορευτεί προσωρινά ο απόπλους προκειμένου να επιθεωρηθούν και να λάβουν πιστοποιητικά αξιοπλοΐας από τους παρακολουθούντες νηογνώμονες.

Αυτή την εβδομάδα

Τέλος μιας εποχής στη Χίο: Έφυγε από τη ζωή η τελευταία μόνιμη κάτοικος του Αναβάτου

Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο της νεότερης ιστορίας της Χίου έκλεισε...

Πυρκαγιά κοντά στην Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκέπαστης στην Κερατέα

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία...

«Θύελλα Ραφήνας Β»: Νέο κεφάλαιο ανάπτυξης με τον Γιάννη Τσέλιο στο τιμόνι

Ένα σημαντικό βήμα για το μέλλον του συλλόγου και...

ΝΕΑ

Τέλος μιας εποχής στη Χίο: Έφυγε από τη ζωή η τελευταία μόνιμη κάτοικος του Αναβάτου

Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο της νεότερης ιστορίας της Χίου έκλεισε...

Πυρκαγιά κοντά στην Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκέπαστης στην Κερατέα

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία...

Πικέρμι: Ο Α.Ο Φοίνικας ιδρύει τμήμα γυναικείου ποδοσφαίρου

Ο Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΝΕΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...

Σάλος για την απόφαση της ΣΤΑΣΥ: Εκτός Μετρό οι αφίσες του Athens Pride μετά από μία δεκαετία

Έντονες αντιδράσεις και πολιτικές συζητήσεις έχει προκαλέσει η απόφαση...

RPN.GR