Σύμφωνα με ανάρτηση της Προέδρου του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ν.Βουτζά ”Η Πρόοδος” Έμυ Κροκίδη:
Με μια συμβολική δενδροφύτευση, κορυφώθηκε σήμερα το πρωί το πρόγραμμα με τίτλο “Call to rewild”, (Erasmus + KA220 ), στο οποίο συμμετείχαν μαθητές από σχολεία της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Τσεχίας, της Πολωνίας, της Φινλανδίας και του 2ου Γυμνασίου Νέας Μάκρης.
Με πρωτοβουλία του Εξωραϊστικού Συλλόγου, ο Δήμος Μαραθώνος και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ζούρος, αφού προετοίμασαν τη δράση, μετέφεραν 45 ελιές και χουρμαδιές, που δόθηκαν στα παιδιά και φυτεύτηκαν στον Κοινόχρηστο χώρο απέναντι από την Εκκλησία του Αγ. Ιωάννη.
Όλα τα παιδιά, μαζί με τις Έμυ Κροκίδη, Natasa Sapouna και Katerina Karoun, συμμετείχαν με ενθουσιασμό, αφιερώνοντας τη δενδροφύτευση στη Μάνα Γη και στα 104 θύματα της φονικής πυρκαγιάς του 2018.
Προηγήθηκε τη Δευτέρα μια εξαιρετική συνάντηση των παιδιών με εκπροσώπους των Φορέων του Νέου Βουτζά, προκειμένου να ενημερωθούν για την τρομερή περιβαλλοντική καταστροφή της 23ης Ιουλίου, 2018, τις συνέπειες που είχε για τους ανθρώπους, τα ζώα και το περιβάλλον καθώς και τις προσπάθειες, οι οποίες έγιναν για να επουλωθούν οι πληγές, που άφησε πίσω της η φονική πυρκαγιά.
Είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από την εγκαυματία Κάλλι Αναγνώστου, το προσωπικό της βίωμα και να δουν το αποτύπωμα, που άφησε η φωτιά στο σώμα και την ψυχή της.
Από την πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ν. Βουτζά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», Έμυ Κροκίδη, ενημερώθηκαν για το χρονικό της καταστροφής, που άφησε πίσω της 104 νεκρούς, καθώς και τις τεράστιες προσπάθειες, που έγιναν για την αποκατάσταση της περιοχής, ενώ παρακολούθησαν συγκλονιστικό οπτικό υλικό και (Jim Zogas), κατανόησαν το μεγαλείο του εθελοντισμού, ως κινητήριο δύναμη όλων όσων έγιναν!
Η περιγραφή συμπληρώθηκε από τον πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου Γιώργο Βιτσαρόπουλο και τη Λίτσα Ρίζου, μέλος του ΔΣ και των δύο Συλλόγων.
Τα εύσημα για το περιβαλλοντικό θέμα το προγράμματος, ανήκουν στις δύο δραστήριες και δημιουργικές καθηγήτριες κυρίες Μαίρη Βλάχου και Αυγή Σαράφη, που το επικέντρωσαν τόσο στην αναβίωση του φυσικού περιβάλλοντος σε αστικές και ημιαστικές περιοχές, όσο και στην επανασύνδεση του σύγχρονου ανθρώπου με τη φύση. Είχαν επίσης την ευαισθησία και το θάρρος να συνδέσουν τις δράσεις των παιδιών με την τοπική κοινότητα και τις επιπτώσεις της πρόσφατης φονικής πυρκαγιάς, επιτρέποντας τη διάδοση του μηνύματος και σε άλλες χώρες.
Συγχαρητήρια!!!
Επίσης ευχαριστούμε και το ΣΔΕΠ, που πότισε τα δενδράκια!