Συνεδριάζει τώρα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων – Πάνε ολοταχώς σε σκληρό lockdown μοντέλο Μαρτίου

300

 

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τους νόμους που πάνε ολοταχώς σε σκληρό lockdown με μοντέλο Μαρτίου. Ποιές είναι «κόκκινες» περιοχές που μπορεί να μην γλιτώσουν το νέο σκληρό locdown ακόμα και εν μέσω εορτών των Χριστουγέννων.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας από την σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό η Κοζάνη και η Δυτική Αττική είναι οι περιοχές που αντιμετωπίζουν και το πιο μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Επίσης πρόβλημα αντιμετωπίζουν επίσης οι εξής περιοχές:

Κιλκίς, Ξάνθη, Πιερία, Δράμα, Θεσσαλονίκη, , Ροδόπη, Γρεβενά, Πέλλα και Λάρισα.

Ανοικτό το ενδεχόμενο για πιο σκληρά τοπικά lokcdown

Η Κοζάνη και η Δυτική Αττική φαίνεται να αντιμετωπίζουν ωστόσο  το πιο σοβαρό πρόβλημα. Ο  Υπουργός Υγείας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για πιο σκληρά τοπικά lockdown.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε επίσης πως παρατηρήθηκαν περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους την τελευταία εβδομάδα στις παραπάνω περιοχές.

Κάλεσε τους πολίτες σε επιβαρυμένες περιοχές να σκεφτούν πολύ προσεκτικά τι μπορεί να φέρει η χαλάρωση. «Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να υπερασπιστούμε τον κόπο και την προσπάθεια των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προειδοποίησε ότι «εάν και εφόσον επιβαρυνθούν τα δεδομένα, θα επανεξετάσουμε όλα τα μέτρα, ανά περιοχή».

O χάρτης των κρουσμάτων σήμερα 16/12

Μειωμένα τα κρούσματα σήμερα 16/12 στη χώρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ οι διασωληνωμένοι βρίσκονται σταθερά σε υψηλά επίπεδα.

Σε συναγερμό 12 περιοχές της χώρας, καθώς τα νέα κρούσματα σήμερα μπορεί να παρουσίασαν μικρή μέιωση ωστόσο διαωληνωμένοι και νεκροί, εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

Ο χάρτης του κορονοϊού

• 17 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
• 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
• 281 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής
• 270 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ