Συνελήφθη ο δραπέτης των φυλακών δολοφόνος του Μίμη Ζουγανέλη της Μυκόνου

383

Συνελήφθη χτες Δευτέρα από την αστυνομία διαβόητος Πολωνός κακοποιός ο οποίος είχε καταδικαστεί για την δολοφονία του θρύλου της Μυκόνου Μίμη Ζουγανέλη και είχε δραπετεύσει από τις φυλακές Δομοκού προσπαθώντας να διαφύγει από την χώρα.

Όφειλε να επιστρέψει στις 9 Σεπτεμβρίου, μετά την πενθήμερη άδεια που έλαβε, αλλά τα ίχνη του χάθηκαν έκτοτε.Ο δραπέτης συνελήφθη στην Καλλιθέα την Δευτέρα στο σπίτι ενός άλλου Πολωνού. Πάνω του βρέθηκε πλαστό διαβατήριο και εικάζεται ότι περίμενε να ανοίξουν τα σύνορα για να διαφύγει στην πατρίδα του.

Το έγκλημα, που φανέρωνε τα άγρια ένστικτα του Πολωνού κακοποιού, είχε συγκλονίσει τη Μύκονο, το φθινόπωρο του 2010, καθώς το θύμα ήταν από τις πιο συμπαθείς φιγούρες στο “νησί των ανέμων”. Ο Μίμης Ζουγανέλης ήταν επιχειρηματίας με πρωτοποριακές ιδέες, μπον βιβέρ και σύντροφος ωραίων γυναικών, προσωπικός φίλος του Αριστοτέλη Ωνάση και ανιδιοτελής συμπαραστάτης φτωχών οικογενειών. Έζησε μια ζωή σαν παραμύθι, που το τέλος της δεν του άξιζε. Στα 73 του χρόνια τον βρήκαν άγρια δολοφονημένο μέσα στο σπίτι του στο Γλυφάδι.

Ο Μίμης Ζουγανέλης προτιμούσε τη συντροφιά νέων ανθρώπων καθώς, όπως έλεγε, έπαιρνε ενέργεια απ’ αυτούς. Τελευταία διατηρούσε σχέση με τη Μαργαρίτα, μια εντυπωσιακή κοπέλα από την Πολωνία, η οποία έως τότε δούλευε στα κλαμπ ως χορεύτρια. Στα σχόλια δεν έδινε και πολλή σημασία. Φαινόταν, ωστόσο, προβληματισμένος από την οικονομική κατάσταση της χώρας και κάθε τόσο έκανε αναλήψεις, μεταφέροντας τα μετρητά στο χρηματοκιβώτιο που είχε κρυμμένο στο σπίτι. Όπως αποδείχθηκε, τα χρήματα αυτά, περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ, ήταν και το κίνητρο των δολοφόνων του.