spot_img
34.5 C
Rafina
Κυριακή, 23 Αυγούστου, 2026
spot_img

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της Βιολάντα και δύο στελέχη μετά την τραγωδία στα Τρίκαλα –

 

 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τη φονική έκρηξη και τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της Βιολάντα στα Τρίκαλα, που κόστισαν τη ζωή σε πέντε εργαζόμενες γυναίκες. Σήμερα, Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, ο τεχνικός ασφαλείας και ο υπεύθυνος βάρδιας.

Σε βάρος τους ασκήθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, έκρηξη, εμπρησμό από αμέλεια και σωματικές βλάβες. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς οι Αρχές επιχειρούν να χαρτογραφήσουν λεπτό προς λεπτό τι συνέβη τη μοιραία νύχτα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ευρήματα, η τραγωδία φαίνεται να ξεκίνησε από διαρροή αερίου στον χώρο των φούρνων, η οποία προκάλεσε ισχυρή έκρηξη στο υπόγειο του κεντρικού κτηρίου. Ακολούθησε φωτιά μεγάλης έκτασης, που ξέσπασε λίγο πριν από τις 4:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας και κατέκαψε πτέρυγα του εργοστασίου, το οποίο βρίσκεται στην εθνική οδό Τρικάλων–Καρδίτσας.

Τέσσερις από τις πέντε νεκρές εργαζόμενες εντοπίστηκαν στο υπόγειο, πολύ κοντά η μία στην άλλη, γεγονός που ενισχύει το σενάριο ότι εγκλωβίστηκαν αμέσως μετά την έκρηξη. Η πέμπτη γυναίκα βρέθηκε σε ανώτερο όροφο του κτηρίου. Τη στιγμή του δυστυχήματος, στη βάρδια προβλέπονταν περίπου 30 εργαζόμενοι, ωστόσο στο εργοστάσιο βρίσκονταν τελικά 12 άτομα, λόγω εκδήλωσης της εταιρείας.

Οι έρευνες συνεχίζονται με αυτοψίες και συλλογή στοιχείων από τον χώρο, ενώ το εργοστάσιο εξακολουθούσε να καπνίζει για ώρες μετά την κατάσβεση της φωτιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εγκαταστάσεις διέθεταν μελέτη πυρασφάλειας, η οποία είχε κατατεθεί ηλεκτρονικά από αρμόδιο μηχανικό τον Σεπτέμβριο του 2025. Το αν αυτή τηρούνταν στην πράξη και αν τα προβλεπόμενα μέτρα ήταν επαρκή αποτελεί πλέον κεντρικό αντικείμενο της έρευνας.

Πέρα από τις ποινικές ευθύνες που διερευνώνται, η τραγωδία άφησε πίσω της πέντε οικογένειες διαλυμένες και πέντε σπίτια βουβά. Πέντε γυναίκες που πήγαν νύχτα στη δουλειά για το μεροκάματο και δεν γύρισαν ποτέ. Η υπόθεση αναμένεται να ανοίξει ξανά τη συζήτηση για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη — εκεί όπου συνήθως αρχίζουν και τελειώνουν όλα.

Αυτή την εβδομάδα

Μαραθώνας: Μεγάλο λαϊκό γλέντι στις 29 Αυγούστου με Ζαζόπουλο, Βέρρα και Ηλιάδη

Μια μεγάλη μουσική εκδήλωση με γνωστούς εκπροσώπους του λαϊκού...

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 23 Αυγούστου

Τα ζώδια σήμερα, Κυριακή 23 Αυγούστου Φίλε μου Κριέ, η...

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Κυριακή σε όλη την Ανατολική Αττική

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για σήμερα ΚΥΡΙΑΚΗ...

ΝΕΑ

Μαραθώνας: Μεγάλο λαϊκό γλέντι στις 29 Αυγούστου με Ζαζόπουλο, Βέρρα και Ηλιάδη

Μια μεγάλη μουσική εκδήλωση με γνωστούς εκπροσώπους του λαϊκού...

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 23 Αυγούστου

Τα ζώδια σήμερα, Κυριακή 23 Αυγούστου Φίλε μου Κριέ, η...

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Κυριακή σε όλη την Ανατολική Αττική

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για σήμερα ΚΥΡΙΑΚΗ...

Καιρός: Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος – Οι περιοχές που θα «ψηθούν» και πότε έρχεται η ανάσα δροσιάς

Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και Πελοπόννησος στο επίκεντρο της ζέστης...

Νέα Σμύρνη: Καρτέρι θανάτου στην 45χρονη έξω από το σπίτι της κόρης της

Σε δολοφονία και αυτοκτονία συγκλίνουν τα έως τώρα ευρήματα...

RPN.GR