spot_img
11.9 C
Rafina
Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Συνελήφθη ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου που έπεσε στη Βουλιαγμένη – rpn

 

 

 

Συνελήφθη ο πιλότος του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη μαρίνα Βουλιαγμένης, λίγα δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του. Ο 57χρονος κυβερνήτης κατηγορείται για επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών, σωματική βλάβη από αμέλεια και παραβάσεις του πληρώματος σε περίπτωση κατάστασης ανάγκης.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Λιμενικού:

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Βουλιαγμένης για την πτώση κατά την διαδικασία απογείωσης ενός ελικοπτέρου στη θάλασσα στη μαρίνα της Βουλιαγμένης κοντά στον πράσινο φανό εισόδου. Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα περιπολικό σκάφος (ΠΛΣ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ενημερώθηκαν το Ε.Κ.Α.Β., ιδιώτης δύτης, ο Εθνικός Οργανισμός Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (ΕΟΔΑΣΑΑΜ) και η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) για την συνδρομή τους.

Οι τέσσερις αλλοδαποί επιβάτες του ελικοπτέρου (2 άνδρες και 2 γυναίκες υπήκοοι ΗΠΑ) και ο 57χρονος ημεδαπός κυβερνήτης του εξήλθαν με ίδιες δυνάμεις κολυμπώντας προς τα βράχια. Στη συνέχεια περισυνελέγησαν από λέμβο της μαρίνας Βουλιαγμένης και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στην προβλήτα, ενώ το ελικόπτερο βυθίστηκε. Όλοι οι επιβάτες εξετάστηκαν από το πλήρωμα του οχήματος του ΕΚΑΒ και βρέθηκαν καλά στην υγεία τους, ενώ η μία γυναίκα που βρισκόταν σε κατάσταση κύησης μεταφέρθηκε προληπτικά σε ιδιωτική μαιευτική κλινική.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί μεσημβρινές ώρες χθες από τον Ασπρόπυργο και μετέβη στη μαρίνα “ASTIR Βουλιαγμένης”, για να παραλάβει τους 4 επιβάτες του με προορισμό τη Μύκονο. Σύμφωνα με το προανακριτικό υλικό, το ελικόπτερο κατά τη διαδικασία απογείωσης αιωρήθηκε ένα μέτρο από το έδαφος λόγω των ισχυρών ριπών ανέμου και έπεσε στη θάλασσα με την εμπρός δεξιά πλευρά του. Με μέριμνα του φορέα διαχείρισης της μαρίνας τοποθετήθηκε πλωτό προστατευτικό φράγμα περιμετρικά του ναυαγίου, ενώ με τη συνδρομή δύτη και γερανοφόρου οχήματος το ελικόπτερο ανελκύστηκε και μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Τατοΐου προς διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο 57χρονος κυβερνήτης / χειριστής του ελικοπτέρου για παράβαση των άρθρων 291 παρ. 3 (Επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών), 314 του Π.Κ. (Σωματική βλάβη από αμέλεια) και 176 του Κώδικα Αεροπoρικού Δικαίου (Παραβάσεις του πληρώματος σε περίπτωση κατάστασης ανάγκης).

Αυτή την εβδομάδα

Παραδόθηκε το νέο παρκέ στο Κλειστό Γυμναστήριο Διώνης

Παραδόθηκε το νέο παρκέ στο Κλειστό Γυμναστήριο Διώνης Σήμερα παραδόθηκε...

Συγκινητικό «αντίο» στον Αλμπέρτο Εσκενάζυ – rpn

Σε μια τελετή γεμάτη συναίσθημα, αξιοπρέπεια και σιωπηλή αγάπη,...

Δημήτρης Μισοκοίλης: Διαδρομές ζωής, ήσυχες αλλά βαθιές

Ο Δημήτρης Μισοκοίλης είναι από εκείνους τους ανθρώπους που,...

ΕΥΔΑΠ: 17 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αλλαγές στα τιμολόγια του νερού

Διευκρινίσεις σχετικά με την εισήγησή της προς την ΡΑΑΕΥ για...

ΝΕΑ

Παραδόθηκε το νέο παρκέ στο Κλειστό Γυμναστήριο Διώνης

Παραδόθηκε το νέο παρκέ στο Κλειστό Γυμναστήριο Διώνης Σήμερα παραδόθηκε...

Συγκινητικό «αντίο» στον Αλμπέρτο Εσκενάζυ – rpn

Σε μια τελετή γεμάτη συναίσθημα, αξιοπρέπεια και σιωπηλή αγάπη,...

Δημήτρης Μισοκοίλης: Διαδρομές ζωής, ήσυχες αλλά βαθιές

Ο Δημήτρης Μισοκοίλης είναι από εκείνους τους ανθρώπους που,...

ΕΥΔΑΠ: 17 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αλλαγές στα τιμολόγια του νερού

Διευκρινίσεις σχετικά με την εισήγησή της προς την ΡΑΑΕΥ για...

Η «μαύρη Παρασκευή» της Αθήνας: 45 χρόνια από τη νύχτα που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή – rpn

Ημερολόγιο: 19 Δεκεμβρίου 1980. Παρασκευή. Ξημερώνει, αλλά η Αθήνα...

Με απειλές επιχειρεί η κυβέρνηση να κάμψει τους αγρότες – Φουντώνει η οργή στα μπλόκα

Οι αγρότες συνεχίζουν να λένε «όχι» στον προσχηματικό διάλογο...

Χριστουγεννιάτικη ευκαιρία από τη «Φάμπρικα» διπλό κρεβάτι με ανατομικό στρώμα

Χριστούγεννα χωρίς προσφορές δεν γίνεται, και το Κέντρο Επίπλου...

RPN.GR