spot_img
32.4 C
Rafina
Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2026
spot_img

Σύρος: Ναυαγοσώστρια διέσωσε 16χρονη που τραυματίστηκε πέφτοντας από μώλο

 

 

Σοβαρό περιστατικό με τον τραυματισμό μιας 16χρονης σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 11 Αυγούστου στην παραλία Βάρη της Σύρου.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής, το περιστατικό συνέβη περίπου στις 17:45, όταν η ανήλικη έπεσε από τον μώλο και τραυματίστηκε.

Η ναυαγοσώστρια Παρασκευή αντιλήφθηκε αμέσως τι είχε συμβεί και προσέγγισε την κοπέλα χρησιμοποιώντας σανίδα διάσωσης. Επειδή υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού στον αυχένα, προχώρησε στην ακινητοποίησή του με ειδικό αυχενικό κολάρο, αποφεύγοντας περιττές μετακινήσεις που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν την κατάστασή της.

Στη συνέχεια, με τη συνδρομή ενός λουόμενου, η ναυαγοσώστρια μετέφερε με ασφάλεια τη 16χρονη στην ακτή. Εκεί την παρέλαβε πλήρωμα του ΕΚΑΒ για την παροχή περαιτέρω φροντίδας και τη διακομιδή της.

Η νεαρή διατηρούσε τις αισθήσεις της, βρισκόταν όμως σε κατάσταση σοκ μετά την πτώση και τον τραυματισμό της.

Η ψυχραιμία και η άμεση κινητοποίηση της ναυαγοσώστριας αποδείχθηκαν καθοριστικές για την ασφαλή διαχείριση του συμβάντος. Το περιστατικό αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τη σημασία της παρουσίας κατάλληλα εκπαιδευμένων ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες παραλίες.

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι οι βουτιές και οι πτώσεις από μώλους κρύβουν σοβαρούς κινδύνους, ιδιαίτερα όταν δεν είναι γνωστά το βάθος και η μορφολογία του βυθού.

Αυτή την εβδομάδα

Νέα Μάκρη: Νέο διακεκομμένο ωράριο λειτουργίας του δημοτικού κολυμβητηρίου από την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι από την ερχόμενη Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου...

Τσεμπέρης: «Η διεκδίκηση του παραλιακού μετώπου και του Αγίου Νικολάου δεν χωρά σε επικοινωνιακά σόου»

Στη διεκδίκηση του παραλιακού μετώπου της Ραφήνας και στην...

Χωρίς σχολικά δρομολόγια μαθητές στη Νέα Μάκρη – Καταγγελία της Ένωσης Γονέων

Σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά μαθητών καταγγέλλει η Ένωση Συλλόγων...

Η Γλυκερία στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρτέμιδος την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου

Η Γλυκερία στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρτέμιδος Η Γλυκερία, μαζί με...

Νέος Βουτζάς: Μουσικό ταξίδι στην ελληνική ποπ των δεκαετιών του ’60 και του ’70

Ένα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι στις δεκαετίες του 1960 και...

ΝΕΑ

Χωρίς σχολικά δρομολόγια μαθητές στη Νέα Μάκρη – Καταγγελία της Ένωσης Γονέων

Σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά μαθητών καταγγέλλει η Ένωση Συλλόγων...

Η Γλυκερία στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρτέμιδος την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου

Η Γλυκερία στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρτέμιδος Η Γλυκερία, μαζί με...

Νέος Βουτζάς: Μουσικό ταξίδι στην ελληνική ποπ των δεκαετιών του ’60 και του ’70

Ένα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι στις δεκαετίες του 1960 και...

Κυψέλη: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 43χρονο και τη 38χρονη για το νεκρό βρέφος

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε η Εισαγγελία...

Λεωφορειακή γραμμή 314: Καθυστέρηση στη νέα αφετηρία της Ραφήνας καταγγέλλει αναγνώστης

Ερωτήματα σχετικά με την καθυστέρηση εφαρμογής της νέας αφετηρίας...

RPN.GR