spot_img
34.6 C
Rafina
Κυριακή, 23 Αυγούστου, 2026
spot_img

Τα Primark έρχονται στην Ελλάδα και δημιουργούν ανταγωνισμό σε ZARA, JUMBO και H&M

 

 

Την ελληνική αγορά «κοιτάζει» σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Primark, μία από τις μεγαλύτερες ξένες λιανεμπορικές αλυσίδες, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στον κάδο της ένδυσης – υπόδησης χαμηλού κόστους.

Μάλιστα, η Primark έχει έχει ενδιαφερθεί να αναπτύξει κατάστημα χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων στο Ελληνικό – οι πληροφορίες λένε ότι ζήτησε χώρο 10.000 τμ – και συγκεκριμένα στο ένα εκ των δύο εμπορικών κέντρων που σχεδιάζεται να αναπτυχθεί εκεί ή στον περιβάλλοντα χώρο του, σε αυτό που θα βρίσκεται επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Αρμόδιες πηγές υποστηρίζουν ότι τόσο με την Primark όσο και με άλλες μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες που έχουν ενδιαφερθεί να αναπτύξουν καταστήματα στο Ελληνικό δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα κάποια συμφωνία, καθώς θα πρέπει να προηγηθεί το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής για την παραχώρηση του Ελληνικού στη Lamda Development.

Αναταράξεις

Το βέβαιο είναι ότι η είσοδος της Primark στην ελληνική αγορά θα φέρει σοβαρές αναταράξεις στον επιχειρηματικό χάρτη της χώρας, ανταγωνιζόμενη κυρίως αλυσίδες όπως η ελληνική Jumbo, καθώς και ξένες όπως η H&M ή τα σήμερα του ομίλου Inditex. Και αυτό διότι η Primark πουλάει ευρεία ποικιλία προϊόντων, γυναικεία και ανδρικά είδη ένδυση και υπόδησης, καλλυντικά, αξεσουάρ, είδη σπιτιού, διακοσμητικά, ακόμα και κάποια γλυκά σνακ σε πολύ χαμηλές τιμές, κάτω του κόστους σε αρκετές περιπτώσεις.

Δεν είναι λίγοι στην Ελλάδα που τη χαρακτηρίζουν ως την αγγλική Jumbo. Η Primark είναι μία από τις μεγαλύτερες λιανεμπορικές επιχειρήσεις ένδυσης στην Ευρώπη και ο μεγαλύτερος λιανέμπορος ειδών ένδυσης, υπόδησης, και αξεσουάρ σε ότι αφορά τον όγκο πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για θυγατρική του βρετανικού ομίλου ABF, εισηγμένου στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, γνωστού κυρίως από τη δραστηριότητά του στην παραγωγή ζάχαρης.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Αιματηρή επίθεση σε τραμ στη Βούλα: Βίντεο από το βαγόνι μετά τον τραυματισμό 18χρονου

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 22 Αυγούστου...

Στρατηγική συνεργασία του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου με το Neapolis University Pafos

Μια νέα σελίδα εξωστρέφειας και ουσιαστικής σύνδεσης της Τοπικής...

Προσοχή: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Δευτέρα σε όλη την Ανατολική Αττική

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο ΔΕΥΤΕΡΑ...

ΝΕΑ

Αιματηρή επίθεση σε τραμ στη Βούλα: Βίντεο από το βαγόνι μετά τον τραυματισμό 18χρονου

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 22 Αυγούστου...

Στρατηγική συνεργασία του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου με το Neapolis University Pafos

Μια νέα σελίδα εξωστρέφειας και ουσιαστικής σύνδεσης της Τοπικής...

Προσοχή: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Δευτέρα σε όλη την Ανατολική Αττική

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο ΔΕΥΤΕΡΑ...

Ξεκίνησε η Aegean Regatta 2026 – Ζωντανά από τη Χίο η εκκίνηση μέσω του RPN (βίντεο)

Ξεκίνησαν σήμερα και επίσημα οι 25οι Διεθνείς Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες...

Ραφήνα: Μουσική βραδιά από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Θεοτόκου στα Περιβολάκια

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά διοργάνωσε το Σάββατο 22 Αυγούστου...

RPN.GR