spot_img
15.7 C
Rafina
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Τελειώνει η προθεσμία για ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας

 

 

 

Βαρύ φορολογικό φορτίο καλούνται να σηκώσουν μέχρι το τέλος του μήνα εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, καθώς με το κλείσιμο του οικονομικού έτους, εκπνέουν και οι προθεσμίες για την καταβολή φόρων και τελών που βεβαιώθηκαν την περασμένη χρονιά όπως ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος εισοδήματος και τα τέλη κυκλοφορίας.

Ο συνολικός λογαριασμός για μισθωτούς, συνταξιούχους, ιδιοκτήτες ακινήτων, ιδιοκτήτες οχημάτων και επιχειρήσεις, ξεπερνάει τα 3 δισ. ευρώ.

Έως το τέλος Φεβρουαρίου πρέπει να πληρωθούν ή να ενταχθούν σε ρύθμιση:

Η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος 2022 (περίπου 350 εκατ. ευρώ).
Η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ 2021 (300 εκατ. ευρώ).
Τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων έτους 2023 και η ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης θέσης σε εκούσια ακινησία. Οι συνολικές εισπράξεις από τα τέλη κυκλοφορίας φθάνουν το 1,1 δισ. ευρώ, μέρος των οποίων εισπράττεται αυτές τις ημέρες.
Οι συνταξιούχοι που έλαβαν αναδρομικά προηγούμενων ετών και αδυνατούν να καταβάλλουν τους φόρους, έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν σε έως 48 δόσεις το φόρο εισοδήματος, αρκεί να έχουν υποβάλλει τροποποιητική δήλωση έως τις 31/12/2022 για την οποία η πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου εκδόθηκε πριν τη Πρωτοχρονιά.
Η πληρωμή του ΦΠΑ Ιανουαρίου από τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία.
Υπάρχουν και άλλες φορολογικές υποχρεώσεις οι οποίες αφορούν μεν μικρό αριθμό φορολογουμένων, αλλά είναι σημαντικές για την τσέπη τους.

Μεταξύ αυτών:

Η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων για αγροτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις που ανάγονται σε προηγούμενα έτη, εφόσον η βεβαίωση για τα εν λόγω ποσά εκδόθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ εντός του 2022.
Η υποβολή δήλωσης μεταφοράς της φορολογικής κατοικίας στην αλλοδαπή.
Η υποβολή δήλωσης για ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές προηγούμενων ετών.
Οι φορολογούμενοι που θα αφήσουν απλήρωτους φόρους να έχουν υπόψη τους ότι μετά την έλευση της τελευταίας προθεσμίας, τα υπόλοιπα καθίστανται ληξιπρόθεσμα και επιβαρύνονται με τόκους υπερημερίας.

Ακόμα, έως το τέλος τρέχοντος μηνός, οι σύζυγοι που αποφάσισαν να πάρουν «φορολογικό διαζύγιο» θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση για χωριστή δήλωση.

Αυτή την εβδομάδα

Ο Χάρης Παπασιδέρης ζωντανά στο MAMA’S: Σαββατόβραδο με μουσική και καλή παρέα στη Ραφήνα!

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, στις 21:30, το MAMA’S στη Διασταύρωση...

Δήμος Ραφήνας Πικερμίου: Εκθέσεις θορύβου αεροσκαφών Σεπτεμβρίου 2026

Εκθέσεις θορύβου αεροσκαφών Σεπτεμβρίου 2026 2026 09 449494

28η Οκτωβρίου στον «Μπάρμπα Βάγγο»: Γιορτινό μεσημέρι με ελληνικές γεύσεις στην καρδιά της Ραφήνας

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου γίνεται αφορμή για...

Ραφήνα: Εργασίες καθαρισμού και συντήρησης στο Δημοτικό Γήπεδο «Παναγιώτης Σκούφος»

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου για...

Πικέρμι: Το 1ο Δημοτικό στήνει τη δική του κερκίδα για τους δρομείς του Μαραθωνίου

Το δικό του «παρών» στον 43ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της...

ΝΕΑ

Πέθανε ο Δημήτρης Τσατσούλης – Σημαντική απώλεια για το θέατρο και την κριτική

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Τσατσούλης, κριτικός θεάτρου...

RPN.GR