spot_img
13.3 C
Rafina
Σάββατο, 4 Απριλίου, 2026
spot_img

Τέμπη: 26 οικογένειες θυμάτων διαφωνούν με το αντίτιμο στη συναυλία – rpn

 

 

 

Με ανακοίνωσή τους 26 οικογένειες και συγγενείς θυμάτων του εγκλήματος -όπως το χαρακτηρίζουν οι ίδιοι- στα Τέμπη, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πραγματοποίηση της συναυλίας υποστηρίζοντας ότι ο εισπρακτικός χαρακτήρας της εκδήλωσης αλλοιώνει το συμβολισμό της. Μεταξύ των υπογραφόντων την ανακοίνωση βρίσκονται και οι οικογένειες του Νικολάου και του Δημητρίου Πλακιά, που ζητούν σεβασμό στη μνήμη των αγαπημένων τους προσώπων.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι οικογένειες τονίζουν: «Ο εισπρακτικός χαρακτήρας της συναυλίας δυστυχώς αλλοιώνει το συμβολισμό της εκδήλωσης, ο οποίος δεν πρέπει να είναι άλλος από την αλληλεγγύη για τον αγώνα μας».

Προσθέτουν ότι «όσοι ενεργούν εξ ονόματος των οικογενειών των θυμάτων και απευθύνονται στο κοινό, επιβάλλεται πρώτα να ενημερώνουν, να λαμβάνουν υπόψη τη γνώμη τους και να έχουν τη συναίνεσή τους όταν αναφέρονται σε αυτές».

Την ανακοίνωση υπογράφει και ο πρώην σύζυγος της Μαρίας Καρυστιανού, Αντώνης Ψαρόπουλος, και πατέρας της κόρης τους, ο οποίος νωρίτερα σήμερα, σε τοποθέτησή του σε τηλεοπτική εκπομπή στο Mega, τόνισε πως «ο αγώνας των οικογενειών δεν πρέπει να προσωποποιείται» και ότι «δεν υπάρχει καμία ανάγκη για τη συγκέντρωση χρημάτων».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Εμείς οι οικογένειες θυμάτων των Τεμπών είμαστε αντίθετοι με τους όρους προσέλευσης του κοινού στη Συναυλία στο Καλλιμάρμαρο στις 11/10/24. Πιστεύουμε ότι η ευαισθητοποίηση του κόσμου στον αγώνα μας για δικαίωση δεν έχει εισιτήριο. Δεν χρειαζόμαστε την οικονομική στήριξη κανενός. Μας αρκεί η ηθική συμπαράσταση της ελληνικής κοινωνίας. Ο αγώνας μας είτε μεμονωμένα είτε από κοινού είναι τους τελευταίους 19 μήνες δίχως τυμπανοκρουσίες, διαρκής και ουσιαστικός από την πρώτη στιγμή που συντελέστηκε το έγκλημα.

Είμαστε σαφώς αντίθετοι σε οποιοδήποτε εκδήλωση με εισιτήριο που αφορά τους ανθρώπους μας. Ο εισπρακτικός χαρακτήρας της συναυλίας δυστυχώς αλλοιώνει το συμβολισμό της εκδήλωσης ο οποίος δεν πρέπει να είναι άλλος από την αλληλεγγύη για τον αγώνα μας. Όσοι ενεργούν εξ ονόματος των οικογενειών των θυμάτων και απευθύνονται στο κοινό, επιβάλλεται πρώτα να ενημερώνουν, να λαμβάνουν υπόψη την γνώμη τους και να έχουν τη συναίνεσή τους όταν αναφέρονται σε αυτές.

Οι οικογένειες

Νικολάου Πλακιά

Δημητρίου Πλακιά

Βασιλείου Κατσάρα – Νικολάου Ζήση

Δημητρίου Μπέζα

Ελευθεριάδη Θεοδώρου

Ελισάβετ Εγούτ

Χρήστου Βλάχου- Βαίου Βλάχου – Σαμάνθας Βλάχου

Νικολάου Χατζηβασιλείου

Αγγέλου Μασσαλή

Δημήτρης Μπουρνάζης – Αθανασία Μπουρνάζη

Δημητρίου Κουτσόπουλου

Λαζάρου Πορφυρίδη

Διονυσίου Γεωργιάδη

Αναστασίου Ταχμαζίδη

Κωνσταντίνου Τσίντζα – Σεϊτανίδου Θεοδώρας

Σωτηρίου Μήτσκα

Γεωργίου Καρακώστα

Diana’s Bozo

Μαρίας Κυριακίδου

Βασιλικής Χατζηχαραλάμπους – Γκέκα

Ρούλας Τζοβάρα

Ευαγγέλου Τσιώμα

Νικολάου Ναλμπάντη

Αντώνιος Ψαρόπουλος

Ηλίας Παπαγγελής

Άλμα Λάτα».

Αυτή την εβδομάδα

LAF LAB Ραφήνα: Πάσχα χωρίς οθόνες –Easter Camp- Δημιουργία, παιχνίδι και δράση για παιδιά

Το αιώνιο δίλημμα των διακοπών επιστρέφει: PlayStation ή δημιουργική...

Στη Νίκαια η Θύελλα Ραφήνας για την 4η αγωνιστική των play off

Τη συνέχιση της πορείας της στα play off επιδιώκει...

Σουβλάκι… «φαρμάκι»: Πλησιάζει τα 5 ευρώ

Από το «φαγητό του λαού»… στο μικρό σοκ του...

Ραφήνα: Φέτος το Πάσχα… μυρίζει Άσπρο γίδι!

Ξέχνα τα «ήσυχα» Πάσχα και τα τυπικά τραπέζια. Φέτος,...

ΝΕΑ

LAF LAB Ραφήνα: Πάσχα χωρίς οθόνες –Easter Camp- Δημιουργία, παιχνίδι και δράση για παιδιά

Το αιώνιο δίλημμα των διακοπών επιστρέφει: PlayStation ή δημιουργική...

Στη Νίκαια η Θύελλα Ραφήνας για την 4η αγωνιστική των play off

Τη συνέχιση της πορείας της στα play off επιδιώκει...

Σουβλάκι… «φαρμάκι»: Πλησιάζει τα 5 ευρώ

Από το «φαγητό του λαού»… στο μικρό σοκ του...

Ραφήνα: Φέτος το Πάσχα… μυρίζει Άσπρο γίδι!

Ξέχνα τα «ήσυχα» Πάσχα και τα τυπικά τραπέζια. Φέτος,...

Σύλληψη υπάλληλου καφετέριας που παρενοχλούσε ανήλικες στο Γκάζι

Στη σύλληψη ενός 20χρονου Αιγύπτιου προχώρησαν οι αστυνομικοί το...

RPN.GR