spot_img
27.8 C
Rafina
Τετάρτη, 26 Αυγούστου, 2026
spot_img

Τεράστια επένδυση στα Σπάτα :Water park, ενυδρείο και δεινοσαυρούπολη(βίντεο)

 

 

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει στο χρονόμετρο του μεγάλου water park που ετοιμάζεται στα Σπάτα δίπλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, ενώ έχει δρομολογηθεί μία μεγάλη επένδυση στην περιοχή.

Δίπλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα δημιουργείται ένα τεράστιο water park, που έλειπε από την Αθήνα. Ήδη μάλιστα στην επίσημη ιστοσελίδα του aquapolis.gr μετράει αντίστροφα για να ανοίξει τις πόρτες του.

Αυτό, όμως, δεν θα είναι και το μοναδικό έργο που θα γίνει στο σημείο που βρίσκεται το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Η εταιρεία Αττικό Θεματικό Πάρκο Α.Ε. έχει δρομολογήσει ένα επενδυτικό σχέδιο 13,5 εκατ. ευρώ. Πλην του water park περιλαμβάνει ξενοδοχείο, ενυδρείο και δεινοσαυρούπολη. Στόχος είναι να προσελκύσει τις οικογένειες απ’ όλη τη χώρα και να αναπτύξει τον οικογενειακό τουρισμό στην Αθήνα.

Σε συνεργασία με την Polin Waterparks, παγκόσμιο ηγέτη στην αγορά των πάρκων με νεροτσουλήθρες, η επένδυση ύψους 3,5 εκ ευρώ αποτελείται από 17 νεροτσουλήθρες θεματικά αναφερόμενες στα ζώα, εστιατόριο, καφέ και καταστήματα, σε οικόπεδο έκτασης 14 στρεμμάτων, δίπλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, με την δυνατότητα να ψυχαγωγεί 150.000 επισκέπτες όλων των ηλικιών σε ετήσια βάση.

Hotel Βοtanico, ένα boutique ξενοδοχείο με πεταλούδες

Η δεύτερη φάση υλοποίησης του επενδυτικού πλάνου περιλαμβάνει την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 60 δωματίων με ορίζοντα ολοκλήρωσης εντός του 2021. Η επένδυση ύψους 1,5 εκ ευρώ θα απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες αλλά και Έλληνες και ξένους επισκέπτες που επιθυμούν να βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο το οποίο απέχει μόλις 10 λεπτά. Το κύριο χαρακτηριστικό του ξενοδοχείου που θα το συνδέει και με το Ζωολογικό Πάρκο είναι η ειδική διαμόρφωση του lobby του σε χώρο που θα ζουν εκατοντάδες πεταλούδες καθιστώντας το μοναδικό του είδους ξενοδοχείο στην χώρα.

Θα ανοίξει και πρότυπο ενυδρείο

H τρίτη φάση του επενδυτικού πλάνου αφορά στη δημιουργία ενός πρότυπου ενυδρείου, της Ωκεανόπολης, σε επένδυση ύψους 5,5 εκ ευρώ που θα ολοκληρώσει στα τέλη του 2022 το πλάνο δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου θεματικού πόλου που θα απευθύνεται σε οικογένειες εντός και εκτός Ελλάδος και θα συμβάλλει στην ενίσχυση του οικογενειακού τουρισμού στην Αθήνα.

Ραντεβού στην Δεινοσαυρόπολη

Ταυτόχρονα συνεχίζεται και η ανάπτυξη του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου στο οποίο θα ενταχθεί η Δεινοσαυρόπολη, το πρότυπο μουσείο εξέλιξης των ειδών. Τα εκθέματα, ορισμένα με κινούμενους δεινόσαυρους έχουν ήδη αποκτηθεί από την Αττικό Θεματικό Πάρκο ΑΕ σε μια επένδυση ύψους 2.,5 εκ ευρώ και το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2020 επενδύοντας ακόμα 0.5 εκ ευρώ.

Αυτή την εβδομάδα

Ανοίγει την Τετάρτη 26 Αυγούστου η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις στο πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία»

Ανοίγει την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2026 η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την...

Φανουρόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Η πίτα του Αγίου Φανουρίου είναι μια νηστίσιμη πίτα...

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών η Ντόλι Πάρτον

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών η...

Αρτέμιδα: Τρεις μήνες χωρίς ίχνος της 50χρονης Γιου Τινγκ – «Πιστεύω ότι πρόκειται για απαγωγή», λέει ο γιος της

Τρεις μήνες συμπληρώθηκαν από την εξαφάνιση της 50χρονης μεταφράστριας...

Aegean Regatta 2026: Δύσκολη ιστιοδρομία και μαγευτική άφιξη στο Αγαθονήσι- 25/8/2026 (φωτο βίντεο RPN)

Μια απαιτητική ημέρα στη θάλασσα έζησαν την Τρίτη 25...

ΝΕΑ

Φανουρόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Η πίτα του Αγίου Φανουρίου είναι μια νηστίσιμη πίτα...

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών η Ντόλι Πάρτον

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών η...

Κυβερνοεπίθεση στη δήμαρχο Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου – Προσοχή στα παραπλανητικά μηνύματα

Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε η δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, καθώς...

RPN.GR