spot_img
23 C
Rafina
Κυριακή, 10 Μαΐου, 2026
spot_img

Θανατηφόρο τροχαίο στη Λάρισα: 95χρονος οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα – Σε έξι ημέρες έληγε το δίπλωμά του

 

 

 

Τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας κοντά στη Λάρισα, στον δρόμο από τη Νίκαια προς τις Νέες Καρυές, με θύμα έναν 95χρονο οδηγό, ο οποίος φέρεται να κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας onlarissa.gr, ο ηλικιωμένος συγκρούστηκε αρχικά με ένα όχημα που κινούνταν κανονικά στο ρεύμα του και στη συνέχεια προσέκρουσε σε ημιφορτηγό 3,5 τόνων. Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν μεγάλη, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στα οχήματα.

Ο 95χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία, το δίπλωμα οδήγησης του ηλικιωμένου επρόκειτο να λήξει σε μόλις έξι ημέρες.

Ένας από τους οδηγούς που ενεπλάκησαν στο τροχαίο, 78χρονος από την περιοχή, περιέγραψε τη στιγμή της σύγκρουσης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Εγώ δεν άλλαξα λωρίδα, πήγαινα κανονικά. Τον είδα ξαφνικά μπροστά μου σαν θηρίο. Πρώτα χτύπησε εμένα και μετά έπεσε πάνω στο φορτηγό. Δεν άφησε τίποτα στην πρόσοψη. Ήταν 95 ετών και σε έξι ημέρες έληγε το δίπλωμά του. Δεν ήταν μόνο η ηλικία, έτρεχε κιόλας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος εξήγησε ότι εκείνη τη στιγμή μετέφερε τη σύζυγό του σε κλινική για χειρουργική επέμβαση. Παρά τη σφοδρή σύγκρουση, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του δεν τραυματίστηκαν.

«Άνοιξε ο αερόσακος και δεν χτύπησα. Απλώς δεν άνοιγε η πόρτα για να βγω και χρειάστηκε να με βοηθήσει κάποιος», σημείωσε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 95χρονος είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης με τελικό προορισμό τη Χαλκίδα.

Για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο θάνατος του ηλικιωμένου προκλήθηκε από παθολογικά αίτια πριν από τη σύγκρουση ή αν επήλθε ως αποτέλεσμα του τροχαίου. Οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα για να διευκρινιστούν πλήρως οι συνθήκες του περιστατικού.

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Αυτή την εβδομάδα

Σοβαρό τροχαίο στην Καστοριά – Στο Νοσοκομείο τριμελής οικογένεια

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 10...

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Μητσοτάκης ζει στην εικονική πραγματικότητα του… Επιτελικού Κράτους

Την κυριακάτικη ανάρτηση του πρωθυπουργού σχολίασε o εκπρόσωπος τύπου...

Ψυχολογία: 5 σημάδια ότι έχεις εξαντληθεί ψυχικά και ίσως δεν το έχεις καταλάβει

Υπάρχουν άνθρωποι που συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά ενώ μέσα...

ΝΕΑ

Σοβαρό τροχαίο στην Καστοριά – Στο Νοσοκομείο τριμελής οικογένεια

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 10...

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Μητσοτάκης ζει στην εικονική πραγματικότητα του… Επιτελικού Κράτους

Την κυριακάτικη ανάρτηση του πρωθυπουργού σχολίασε o εκπρόσωπος τύπου...

Ψυχολογία: 5 σημάδια ότι έχεις εξαντληθεί ψυχικά και ίσως δεν το έχεις καταλάβει

Υπάρχουν άνθρωποι που συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά ενώ μέσα...

Καλλιθέα: Πυροβολισμοί σε μπαρ – Τραυματίας η εργαζόμενη που δέχτηκε πυρά

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία, το πρωί της Κυριακής (10/5),...

Ανήλικη Παραβατικότητα: «Αν δεν είσαι δίπλα στο παιδί σου, ποιος θα είναι;»

Η ανήλικη παραβατικότητα στην Ελλάδα προκαλεί ανησυχία, με τις...

RPN.GR