Θεομηνία στην Άνδρο!(φωτο-video)

337

Aκόμη προσπαθούν να κλείσουν τις πληγές τους οι κάτοικοι της Άνδρου από την χθεσινή ισχυρή νεροποντή που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές και προβλήματα σε επιχειρήσεις και κατοικίες του νησιού.

Ειδικά σκαπτικά μηχανήματα του δήμου από τις βραδινές κιόλας ώρες βγήκαν στους δρόμους προσπαθώντας να αποκαταστήσουν τις ζημιές κυρίως στο οδικό δίκτυο ενώ οι επιχειρηματίες που επλήγησαν και είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται άρχισαν να μαζεύουν τα «συντρίμμια» τους με το πρώτο φως της ημέρας.

Πανελλήνιο θέμα η πλημμύρα της Άνδρου. Από το πρωί σήμερα Τρίτη (8/10) όλα τα ΜΜΕ της Ελλάδας έπαιζαν στα πρώτα θέματα την θεομηνία που χτύπησε την Άνδρο από τον Νειμποριό μέχρι τα Άχλα.

Το ΕΝ ΑΝΔΡΩ, το site Της Άνδρου είχε σε συνεχή ροή χθες βράδυ όλα τα γεγονότα και έδωσε και όλες τις οδηγίες που έδιναν οι αρχές με τις οποίες ήταν σε ανοικτή γραμμή από την πρώτη στιγμή. Την πρώτη ειδοποίηση την λάβαμε από εκπρόσωπο της ομάδας Εθελοντών Δασοπυροσβεστών και στη συνέχεια και η Πυροσβεστική – που είχε εγκαταστήσει τηλεφωνικό κέντρο και συντόνιζε την όλη επιχείρηση. Αργότερα επικοινωνήσαμε με τον Έπαρχο που ήταν στην πρώτη γραμμή με τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες στους οποίους και ανήκει. Τέλος και ο Δήμος Άνδρου με τον δήμαρχο και την Πολιτική Προστασία ήρθαν σε επαφή όταν τους καλέσαμε. Η συνεχής παρουσία μας πληροφόρησε κατοίκους, παραθεριστές. Και συνάμα έστρεψε το ενδιαφέρον των ελληνικών ΜΜΕ στην Άνδρο.  

Δρόμος στις Στενιές

Ρέμα στις Στενιές

Μέχρι τις 12:00 με τον δήμαρχο Άνδρου είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και είχαν εκφράσει την συμπαράσταση της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας στην Άνδρο. Ενώ ο δήμαρχος είχε δώσει μια εικόνα της κατάστασης σε κανάλια και ραδιόφωνα που επικοινώνησαν μαζί του. Όπως εξήγησε αργότερα στο εν Άνδρω ο έπαρχος Δημήτρης Λάσκαρης, ήταν τέτοια η σφοδρότητα της καταιγίδας που έπεσαν στις πληγείσες περιοχές εκατό χιλιοστά νερού μέσα σε τρεις ώρες, όταν σε όλη τη χρονιά έχουν πέσει τριακόσια.

ΑΠΟΙΚΙΑ – ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ – ΧΑΘΗΚΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ

Η εικόνα μπροστά στην Αγία Ειρήνη στα Αποίκια.

Μερικά στοιχεία από την κινητοποίηση: δύο μηχανήματα για λογαριασμό του Δήμου Άνδρου δουλεύουν σήμερα στις Στενιές. Ένα στο δρόμο για τα Άχλα. Και ένα στην Αγία Ειρήνη στα Αποίκια. Από τα Άχλα έφυγαν οι αποκλεισμένοι με σκάφος γιατί ο δρόμος έχει καταστραφεί και είναι εκεί σήμερα το μηχάνημα του Δήμου και τον φτιάχνει.

 ΔΡΟΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΧΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΦΕΡΤΑ ΥΛΙΚΑ

video από grtimes.gr