spot_img
15 C
Rafina
Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε οδηγός αυτοκινήτου που ξυλοκόπησε άγρια οδηγό ταξί – rpn

 

 

 

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών σε 44χρονο οδηγό, κρίνοντάς τον ένοχο για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εξύβριση και απειλή. Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης, όταν ο καταδικασθείς γρονθοκόπησε οδηγό ταξί στο πρόσωπο. Η ποινή μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη, με κόστος δέκα ευρώ ημερησίως.

Το Περιστατικό

Σύμφωνα με την κατάθεση του θύματος, το επεισόδιο ξεκίνησε όταν σταμάτησε με αλάρμ στην άκρη του δρόμου, στην περιοχή του Κορδελιού, για να παραλάβει πελάτη. Ο 44χρονος, οδηγώντας νευρικά και έχοντας στο κάθισμα του συνοδηγού το ανήλικο παιδί του, σταμάτησε δίπλα του και επιτέθηκε απρόκλητα.

«Σταμάτησε δίπλα μου, του είπα “περάστε κύριε” και τότε με άρχισε στα μπουνίδια», κατέθεσε το θύμα στο δικαστήριο, εμφανώς συγκινημένος. «Έφαγα αλύπητο ξύλο. Κατέβηκε από το αυτοκίνητο, με έβριζε και με χτυπούσε. Δεν πρόλαβα να καταλάβω τι μου γίνεται», περιέγραψε, προσθέτοντας ότι προσπάθησε να καλέσει βοήθεια μέσω ασύρματου.

Το θύμα τόνισε ότι κατέβηκε από το ταξί για να αμυνθεί, όμως ο κατηγορούμενος συνέχισε να τον χτυπάει. «Η μύτη μου έσπασε, μάτωσα σε όλο το πρόσωπο. Ο κόσμος προσπαθούσε να τον συγκρατήσει, ενώ εκείνος φώναζε “δεν γλιτώνεις, θα σε σκοτώσω”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Υπεράσπιση του Κατηγορούμενου

Ο 44χρονος ισχυρίστηκε ότι το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο οδηγός του ταξί έκανε αλλεπάλληλες επικίνδυνες κινήσεις, με αποτέλεσμα να φρενάρει απότομα και το ανήλικο παιδί του να χτυπήσει στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Ο ίδιος υποστήριξε πως σταμάτησε δίπλα στο ταξί για να διαμαρτυρηθεί, αλλά, όπως είπε, δέχθηκε πρώτος επίθεση από τον οδηγό ταξί, ο οποίος τον χτύπησε στην κοιλιά.

Σχετικά με τα τραύματα του θύματος, ο 44χρονος ισχυρίστηκε ότι ο οδηγός του ταξί έσπασε τη μύτη του όταν έπεσε στο έδαφος κατά την απώθησή του.

Η Απόφαση του Δικαστηρίου

Οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου δεν έπεισαν το δικαστήριο, ενώ και η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του. Ο 33χρονος οδηγός ταξί, που βρισκόταν επίσης στο εδώλιο, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, καθώς κρίθηκε ότι ήταν το θύμα του περιστατικού.

Η απόφαση επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα του περιστατικού, με το δικαστήριο να δίνει σαφές μήνυμα κατά της βίας στον δρόμο.

Αυτή την εβδομάδα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 21/12/2025

https://youtu.be/S7AFs_PQBaY

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Λευκή Νύχτα Ραφήνας: όταν η πόλη έγινε γιορτή – φωτογραφίες – πολλά βίντεο RPN

Η Ραφήνα έζησε το βράδυ της Παρασκευής μια από...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Το παραμύθι του Μπουμπουνόβι και των χωριών με αυτιά

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια γωνιά του...

ΝΕΑ

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Μάτι: Μουσικό ρεβεγιόν στο Άρτιον την Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων

Τήν Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων ένα μουσικό ρεβεγιόν στο...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 20/12 – rpn

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια ...

RPN.GR