spot_img
11.6 C
Rafina
Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Θεσσαλονίκη: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή από το δάγκωμα της οχιάς δίνει 39χρονη ερπετολόγος

 

 

 

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η 39χρονη ερπετολόγος, η οποί δέχθηκε δάγκωμα από οχιά στην προσπάθειά της να εγκλωβίσει το ερπετό που εντοπίστηκε σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό συνέβη σε σχολικό συγκρότημα κοντά στην οδό Γιαννιτσών, όταν επιστάτης εντόπισε το φίδι στο ισόγειο του σχολείου, την ώρα λειτουργίας του ολοήμερου.

Ο επιστάτης άμεσα ενημέρωσε τη διεύθυνση του σχολείου και έγινε κλήση στην πυροσβεστική, η οποία με τη σειρά της έδωσε το τηλέφωνο δύο ερπετολόγων και στο σημείο έφτασε πρώτη η εθελόντρια της οργάνωσης «Δράση για την Άγρια Ζωή».

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, όλα συνέβησαν ο επιστάτης του σχολείου έβγαλε εκτός του ισογείου του σχολείου το φίδι, και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο, χρησιμοποιώντας μια σκούπα και στη συνέχεια η ερπετολόγος φορώντας ένα γάντι, που φέρεται να έμοιαζε με τύπου κηπουρικής, έπιασε το φίδι για να το βάλει σε κλουβί-τσάντα μεταφοράς, ωστόσο αυτό τη δάγκωσε.

Νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε ΜΕΘ

Η γυναίκα κατάφερε να κλείσει την οχιά μέσα στο κλουβί και να το τοποθετήσει μέσα στο όχημά της πριν αρχίσει να καταρρέει μπροστά στα μάτια των εκπαιδευτικών που βρίσκονταν στο σημείο, καθώς υπέστη αναφυλακτικό σοκ.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για έμπειρη ερπετολόγο, η οποία έκρινε ότι μπορούσε να μαζέψει το φίδι χωρίς τη χρήση κάποιου επιπλέον εργαλείου, πέραν του γαντιού και η οποία εκτίμησε ότι πιθανόν η οχιά να ήταν μεταφερόμενη, δηλαδή να είχε μπει στις ρόδες κάποιου οχήματος και να κατέληξε έτσι στο σχολικό συγκρότημα.

Η 39χρονη φέρεται στην αρχή να εκτίμησε πως είχε περιθώριο ενός 24ωρου, ωστόσο η κατάσταση της επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα. Άμεσα στο σημείο κλήθηκε το ΕΚΑΒ, πρώτα έφτασαν δυο δικυκλιστές και στη συνέχεια ασθενοφόρο που μετέφερε διασωληνωμένη την άτυχη γυναίκα στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου νοσηλεύεται στην Α’ ΜΕΘ αιμοδυναμικά ασταθής και σε κρίσιμη κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα την Παρασκευή και πάλι στην οδό Γιαννιτσών εντοπίστηκε ένα νερόφιδο στις ρόδες οχήματος.

Αυτή την εβδομάδα

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέου Πόντου Ραφήνας έκοψε την βασιλόπιτα – rpn

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εσάς που μας τιμήσατε...

Ο Σύλλογος ΦΕΟ Κόκκινο Λιμανάκι έκοψε την βασιλόπιτα για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια – rpn

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του συλλόγου ΦΕΟ Κόκκινου...

Το ΚΑΠΗ Νέας Μάκρης στον “Τσέλιγκα” για την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026, πραγματοποιήθηκε η κοπή της...

Νέα Μάκρη: Επίσημη ονοματοδοσία οδού «Ιωάννη και Κυριάκου Δαμιανόγλου» στον Προβάλινθο – rpn

Σε κλίμα συγκίνησης και βαθύ σεβασμού πραγματοποιήθηκε σήμερα, στον...

ΝΕΑ

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέου Πόντου Ραφήνας έκοψε την βασιλόπιτα – rpn

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εσάς που μας τιμήσατε...

Ο Σύλλογος ΦΕΟ Κόκκινο Λιμανάκι έκοψε την βασιλόπιτα για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια – rpn

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του συλλόγου ΦΕΟ Κόκκινου...

Το ΚΑΠΗ Νέας Μάκρης στον “Τσέλιγκα” για την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026, πραγματοποιήθηκε η κοπή της...

Τροχαίο δυστύχημα στην Αττάλεια με νεκρούς και τραυματίες

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν σε δυστύχημα με...

ΚΑΠΗ Γραμματικού: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και γλέντι

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το ΚΑΠΗ Γραμματικού, το Διοικητικό...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Στον “μαρτυρικό” και σωτηριολογικό χαρακτήρα της Μητέρας Εκκλησίας, στη...

RPN.GR