spot_img
22.4 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Θύελλα Ραφήνας: Διαμαρτυρόμαστε μέσω συνέντευξης τύπου στα τοπικά μέσα – Είναι η πρώτη φορά που τα σωματεία δεν βοηθούνται από τον δήμο – rpn

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ 

 

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας με μεγάλη απογοήτευση, είναι στην δυσάρεστη θέση να κάνει γνωστό πως για πρώτη φορά μετά από 30 ολόκληρα χρόνια η παρούσα  Δημοτική Αρχή  δεν θα στηρίξει τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας, με την ετήσια οικονομική επιχορήγηση, η οποία σύμφωνα με το Νόμο είναι δυνητική αλλά είναι ουσιαστική για την ανάπτυξη και την «ζωή» του αθλητισμού στην περιοχή μας 

Είναι από τις ελάχιστες φορές που απασχολούμε με θέματα εξωαγωνιστικά, όταν μάλιστα έχουμε την τιμή να είμαστε η μοναδική ομάδα Πανελλήνια που αγωνίζεται με μεγάλη επιτυχία και συνεχόμενα τα τελευταία δέκα  χρόνια στο πολυδάπανο και πολύ δύσκολο πρωτάθλημα  της Γ’ Εθνικής με μεγάλη περηφάνια , πολύ κόπο και προσπάθεια, καμαρώνοντας όμως γιατί έχουμε καταφέρει η Ραφήνα μας να γίνεται γνωστή παντού και να ανταγωνίζεται ομάδες από άλλους Νομούς και σε όλη την Ελλάδα μέσω του ποδοσφαίρου.

Στην συνάντηση που είχαμε τον Μάιο η Δήμαρχος κα Τσεβά μας ανακοίνωσε προφορικά πως λόγω οικονομικής αδυναμίας του Δήμου δεν θα επιχορηγηθούν τα αθλητικά σωματεία της πόλης.

Με επίσημο έγγραφό μας που κατατέθηκε την 1/7/2024 στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ζητήσαμε να μας δοθεί επισήμως και εγγράφως η απόφαση της αυτή, καθώς και να ενημερωθούν οι  Δημοτικοί σύμβουλοι  , δυστυχώς όμως δεν λάβαμε καμία απάντηση  ως όφειλε η κα Δήμαρχος αλλά ούτε καν  μοιράστηκε η επιστολή μας.

Παρόλα αυτά μετά από οχλήσεις μεμονωμένων Δημοτικών συμβούλων  κατά την διάρκεια διαφόρων συμβουλίων , η Δήμαρχος την μια έλεγε «ποιος σας είπε ότι δεν θα δοθούν χρήματα στις ομάδες;» και την άλλη πως «το θέμα θα επιληφθεί η Διευθύντρια της οικονομικής υπηρεσίας», το αποτέλεσμα δυστυχώς ήταν να μη γίνει καμία συζήτηση και  να μη ληφθεί καμία απόφαση και να μη λάβουμε ουδεμία απάντηση.

Οι πράξεις όμως και τα πεπραγμένα της Δημοτικής  αρχής απέδειξαν ότι τα χρήματα υπήρχαν-υπάρχουν αλλά δεν υπάρχει η θέληση και η βούληση να βοηθηθεί ο αθλητισμός της πόλης.

Επειδή θεωρούμε απαράδεκτο να μην στηρίζονται τα αθλητικά σωματεία του Δήμου που παράγουν αθλητισμό για την νεολαία μας αφού ο Δήμος δεν το κάνει ο ίδιος ,το Δ.Σ. του συλλόγου μας αποφάσισε να ενημερώσει επίσημα και να διαμαρτυρηθεί μέσω συνέντευξης τύπου που θα γίνει την Τρίτη 17/12/2024 και ώρα 20.30 μ.μ σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ΑΥΡΑ» προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης , στην οποία καλούμε και τα υπόλοιπα  αθλητικά σωματεία της πόλης  να συμμετέχουν μαζί μας .

ΜΕ ΤΙΜΗ

ΤΟ Δ.Σ. του Α.Π.Ο. ΘΥΕΛΛΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

Αυτή την εβδομάδα

Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Προβαλίνθου: Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό

Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το...

Το Λιμενικό Ραφήνας συνέδραμε σε ακυβέρνητο ταχύπλοο στη Νέα Μάκρη με 7 επιβαίνοντες

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Λιμάνι Ραφήνας – Ψαροταβέρνα Γιώργος: Εκεί όπου η απλότητα συναντά την ποιότητα!

Υπάρχουν εστιατόρια που σε εντυπωσιάζουν με τη χλιδή τους...

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη από τη Ραφήνα και φιλοξενεί την 5η Πορεία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη και φιλοξενεί την...

ΝΕΑ

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Καθημερινά γεύσεις που θυμίζουν σπιτικό τραπέζι (μενού εβδομάδος)

Για όσους αναζητούν αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και μαγειρευτά φαγητά...

Αντιδήμαρχος τράκαρε με αρκούδα στην Εγνατία Οδό

Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα με εμπλοκή αρκούδας σημειώθηκε στην...

RPN.GR