Τι απαντά η Λιάνα Παπανδρέου εμμέσως στην Αθηνά Πρόγιου για την δίκη περί των 156 στρεμμάτων στο Ντράφι

1177

Η συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου Λιάνα Παπανδρέου,ούσα και η ίδια κάτοικος Ντραφίου, και ύστερα από το θέμα που έχει δημιουργηθεί για τα 156 στρέμματα στο Ντράφι, το οποίο και τέθηκε προς ψήφιση στο Κοινοτικό Συμβούλιο του Πικερμίου, όπως σας έχουμε ενημερώσει με σχετικό μας άρθρο, μίλησε ως νομικός και ανέφερε τα εξής:

”Επειδη διαβαζω διαφορες τοποθετησεις αναφορικά με την αναστολή λειτουργιας των δικαστηρίων λόγω έκτακτων μέτρων προστασιας της δημοσιας υγειας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοιου (COVID – 19), θα ήθελα να διευκρινήσω ως νομικός, ότι σύμφωνα με την αρμόδια ΚΥΑ:
«Αναστέλλονται μεν προσωρινά οι δίκες ενώπιον των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων, εξαιρούνται όμως οι δίκες στις οποίες λαμβάνει χώρα την προτεραία της δικασίμου έγγραφη δήλωση των πληρεξουσίων δικηγόρων των διαδίκων, ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα εξεταστεί χωρίς την εξέταση μαρτύρων, η οποία κοινοποιείται στις γραμματείες των δικαστηρίων με τη χρήση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Εφόσον όλοι οι διάδικοι έχουν υποβάλει δήλωση κατά το προηγούμενο εδάφιο, η υπόθεση συζητειται παρουσία των πληρεξουσίων δικηγόρων χωρίς την εξέταση μαρτύρων. Σε περίπτωση κατά την οποία δεν υποβληθεί η δήλωση του ανώτερου εδαφίου από τους πληρεξούσιους δικηγόρους των διαδίκων, οι υποθέσεις αποσύρονται και δεν συζητούνται».
Ως εκ τούτου, απαραίτητη προϋπόθεση συζητησης είναι η συναίνεση όλων των διαδίκων.”.

Η Κοινοτική Σύμβουλος Πικερμίου Αθηνά Πρόγιου είχε αναφέρει τα εξής:

Κι εμένα με λυπεί ιδιαίτερα η έλλειψη ήθους, τα ψεύδη και η εντεταλμένη λασπολογία.
Και για όσους αρνούνται να καταλάβουν, για τους δικούς τους προφανώς λόγους, το εξηγώ άλλη μια φορά:
Το ερώτημα που τέθηκε στο ΚΣ δεν ήταν εάν συμφωνούμε ότι είναι άμεσης προτεραιότητας και σημασίας η διευθέτηση της ιδιοκτησίας και χρήσης των 156στρ., στην οποία βεβαίως και θα ψήφιζα θετικά.
Το ερώτημα που τέθηκε ήταν να καταγγείλουμε τον Συνεταιρισμό επειδή δεν ορκίστηκε ο εμπειρογνώμων. Ως όφειλα, διερεύνησα το θέμα και πληροφορήθηκα ότι τα συγκεκριμένα δικαστήρια είναι σε αναστολή λειτουργίας λόγω κορονοϊού. Συνεπώς δεν ήταν υπαιτιότητα του Συνεταιρισμού η μη ορκομωσία του εμπειρογνώμονα και θα ήταν ανήθικο να καταγγείλω κάποιον για κάτι που απλώς δεν συνέβη. ”

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ