Η συνταγή της ημέρας: Κυπριακά αβγά φλωρεντίν

298

Συστατικά

  • 1 σκ. σκόρδο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. σπανάκι baby
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 4 κυπριακές πίτες
  • 80 γρ. γραβιέρα
  • 200 γρ. χαλούμι

Για τη σύνθεση

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε.
  • Βάζουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά για να χάσει τον όγκο και την υγρασία του.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε τον άνηθο και τον δυόσμο ψιλοκομμένους και ανακατεύουμε.
  • Σε ταψί με λαδόκολλα βάζουμε τις πίτες. Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε τις πίτες στη μέση για να κάνουμε μια θήκη.
  • Μοιράζουμε τη γέμιση στις πίτες και προσθέτουμε από 1 κ.γ. ελαιόλαδο, τη γραβιέρα και ψήνουμε 5-7 λεπτά να πάρουν χρώμα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζω 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Κόβουμε το χαλούμι σε 4 φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι για 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά.
  • Σερβίρουμε τις πίτες με τα αβγά, το χαλούμι, ρίγανη και ελαιόλαδο.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ