Τι αποκαλύπτει ο ιδιοκτήτης του κέντρου στην Κηφισιά και ο οικοδεσπότης πρύτανης για το περιβόητο πάρτυ με κορονοϊό

840

Συνεχώς και νέα στοιχεία αποκαλύπτονται για το πάρτι στην Κηφισιά, που έγινε η αιτία να κολλήσουν με κορονοϊό δεκάδες επώνυμοι πολίτες, δραστήριοι στις επιχειρήσεις και με ευρύ κοινωνικό δίκτυο, όταν η επιδημία στην Ελλάδα ήταν ακόμα σε αρχικό στάδιο και δεν είχαν ακόμα ληφθεί έκτακτα μέτρα.

Το πάρτι έγινε τον Μάρτιο, με αφορμή τη γιορτή συζύγου του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνου Δημόπουλου, σε γνωστό εστιατόριο και ήταν καλεσμένοι γιατροί, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, γνωστοί Αθηναίοι και αρκετοί γνωστοί δημοσιογράφοι.

“Νοσούσε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου” λέει ο δικηγόρος του Πρύτανη Θ. Δημόπουλου

Στην εκπομπή Live News του Mega μίλησε ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας του πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνου Δημόπουλου, που σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε διοργανώσει το πάρτι – δείπνο με αφορμή την ονομαστική εορτή της συζύγου του, Θεοδώρας, λέγοντας ότι είναι “σενάρια εξωπραγματικά που σπιλώνουν την προσωπικότητα ενός ανθρώπου. Ουδέποτε υπήρξε πάρτι”.

Ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι πράγματι έγινε μια εκδήλωση προς τιμήν της συζύγου του πρύτανη σε παραδοσιακό ρεστοράν της Κηφισιάς, αλλά ο αριθμός των καλεσμένων ήταν μόλις 8 άτομα και όλοι στενοί φίλοι του ζευγαριού. Η έξοδος πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου πριν από την εξαγγελία των περιοριστικών μέτρων, όταν ακόμα ο κόσμος μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερα. “Είναι ένας άνθρωπος που ζει ταπεινά και ενοχλείται αυτήν την περίοδο που υπάρχει αυτή η αγωνία όλων να διασπείρονται και να διαχέονται τέτοια ψεύδη”, τόνισε και εξήγησε ότι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου νοσούσε εν αγνοία του με κορονοϊό και αυτή είναι η αιτία της διασποράς στους θαμώνες, όπου εκείνο το βράδυ ήταν πάνω από 100 στον αριθμό.

“Ο ιδιοκτήτης του ρεστοράν μη γνωρίζοντας ότι είναι φορέας του κορονοϊού εκείνο το βράδυ ήταν πάνω από 100 άτομα στο ρεστοράν του σε ξεχωριστά τραπέζια, σε ξεχωριστές παρέες. Με την ευγένεια που τον διακρίνει άλλους τους καλωσόρισε, άλλους τους αγκάλιασε μη γνωρίζοντας ότι είναι άρρωστος. Τραγικό αποτέλεσμα; Μετά από 2 μέρες επειδή τον έπνιγαν τα συμπτώματα πήγε και έκανε εξετάσεις και διαγνώστηκε ότι αντιμετωπίζει τον κορονοϊό”.

“Είναι ανακρίβεια ότι ο ιδιοκτήτης ήταν αφορμή να κολλήσουν όλοι” απαντά ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη

Ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του εστιατορίου, Χάρης Οικονομόπουλος, μιλώντας επίσης στην εκπομπή ανέφερε: “Δεν ήταν πάρτι. Η οικογένεια του κ. Δημόπουλου δεν έκλεισε το εστιατόριο. Έγιναν όμως δύο τραπέζια. Στις 7 Μαρτίου και στις 10. Στο δείπνο της 10ης Μαρτίου παρευρίσκονταν άνθρωποι που νόσησαν. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου δεν σερβίρει κανένα τραπέζι, ήταν απών στο δεύτερο δείπνο. Υπάρχουν πολλοί γνωστοί που ήταν καλεσμένοι στο δείπνο της 10ης Μαρτίου. Ο ιδιοκτήτης διαγνώστηκε με κορονοϊό δύο μέρες μετά. Είναι ανακρίβεια ότι ο ιδιοκτήτης ήταν αφορμή να κολλήσουν όλοι, καθώς όχι απλώς δεν γνώριζε ότι ήταν ασθενής, αλλά δεν ήταν στο εστιατόριο στις 10 Μαρτίου. Από τα 21 άτομα προσωπικού μόνο δύο νόσησαν εκτός αυτού. Ο ένας ήταν ο σερβιτόρος που σέρβιρε το τραπέζι της κ. Δημοπούλου στις 10 Μαρτίου“, είπε και πρόσθεσε: “Σε μια ηλικία 70 και ετών, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου βρίσκεται εκτεθειμένος. Όχι μόνο νόσησε ο ίδιος από κορωνοϊό αλλά βλέπει τους κόπους μιας ζωής να απειλούνται. Σπιλώνεται ένας άνθρωπος που όχι μόνο δεν ήξερε ότι είχε νοσήσει, αλλά δεν ήταν καν στο εστιατόριο στις 10 Μαρτίου”.